r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés tészta sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VZsófi
Sajtos-csirkés tészta sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1109 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14153.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    3557 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    4243 mg
  • Nátrium
    5274 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1154 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 4433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel kis kockákra a csirkemellet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy mély falú edényben melegítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg a csirkemellet.
  2. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és a csirkealaplét. Forraljuk fel őket.
  3. Adjuk hozzá penne tésztát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és adjuk hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket.
  4. Tegyük rá a fedőt, és alacsonyabb lángon hagyjuk 15-20 percig főni. Akkor jó, ha már csak egy kis krémes szósz marad hátra.
  5. Ezután a Grana Padano 2/3-át és a petrezselymet adjuk hozzá.
  6. Egy 32x20-as sütőforma alját egy kis olívaolajjal kenjük ki, és a tészta felét rakjuk a sütőformába.
  7. A reszelt mozzarella felével szórjuk meg a tésztát. Majd adjuk hozzá a tészta második felét, és szórjuk rá a maradék sajtot.
  8. 220 fokos sütőbe hagyjuk rápirulni a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10640
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VZsófi 10 recept

Szeretettel nézem a Tasty youtube csatornáját, ahol kis rövid videókban mutatják be egy recept elkészítését. Ezt a receptet is ott találtam, majd kis módosításokkal elkészítettem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek