r
Nosalty Logó

Tárkonyos sertésraguleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos sertésraguleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    3255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    5429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    10563 micro
  • β-karotin
    26039 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5788 micro
Összesen 3236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3-4 evőkanál olívaolajon fehéredésig átsütjük a húst, majd felöntjük vízzel.
  2. A hab leszedése után beletesszük a feldarabolt zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát egészben ( végén kivesszük), ha zsenge a zöldborsó, akkor azt kicsit később. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük.
  3. Ha puhára főtt a hús, a tejszín és tejföl keverékével, liszttel vagy étkezési keményítővel habarást készítünk, jól összeforraljuk a levessel.
  4. Belefőzzük a levesbetétet. Végül apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 632
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 74250
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor nehéz kitalálni, hogy milyen leves kerüljön az asztalra, amely tartalmas is, és ízletes is. Ez egy ilyen leves, amit  húsgombóccal is szoktam készíteni, úgyis nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...