r
Nosalty Logó

Tárkonyos savanyú krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tárkonyos savanyú krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3748.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11868 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. (a burgonyát 2x2 cm-es kockákra, a hagymát először félbe vágjuk, majd 0,5 cm-es félkarikákra vágjuk, a sárgarépát és gyökeret hosszában négy részre vágjuk, majd 4 cm-es hasábokra daraboljuk)
  2. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy fazékban kevéske olajon elkezdjük pirítani.
  3. Mikor a szalonna zsírja szépen kiolvadt, rátesszük a zöldségeket, és 2-3 percig dinszteljük, sűrűn kevergetve, nehogy lekapjon.
  4. Rádobjuk a babérlevelet, a tárkonyt, sózzuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és közepes lángon elkezdjük főzni a zöldségeket. Folyamatosan ellenőrizzük, nehogy a krupli szétessen.
  5. Éppen mielőtt teljesen megfőnének a zöldségek, kivadásszuk a levesből a babérleveleket, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, felengedjük vízzel felforraljuk, közben elkészítjük a rántást.
  6. Egy kis edényben olajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, átpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, gyorsan átforgatjuk, és felengedjük a leves levével. Csomómentesre keverjük, majd szépen hozzáadjuk a leveshez, és besűrítjük. Egy kis tárkonnyal még ízesítjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11013
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Kiadós leves vagy már majdnem egytálétel.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom nagyon szereti a savanyú krumplilevest. Az anyukája nagyon jól készíti. Én is náluk ettem ilyet életemben először. Most elkészítettem a saját variációmat egy kis tárkonnyal megbolondítva. A babérlevél és a tárkony jó kis páros lett. Azt hiszem többször kell ilyen levest készítenem.:) Tálaláskor az asztalra tesszük a tejfölt, a szépen megpucolt kemény tojásokat és egy tojásszeletelőt, így mindenki magának darabolhatja a tojást a levesbe, úgy, ahogy neki tetszik.:) Akinek nem elég savanykás a tejföltől, még cseppenthet bele pár csepp ecetet. Mi nem szoktunk, nekünk a tejföl is bőven elég. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Tarackos

Jó kis recept gratulálok.Az olajat azért kihagynám bel?le.

Ági78

Köszönöm. A kevéske olaj (egy ek.)azért kell, mert az erdélyi szalonna inkább hús, mint zsír és a pirításnál nehogy odakapjon. Persze ki milyen szalonnát használ, természetesen elhagyható. Azért a rántáshoz mindenképpen szükség van némi olajra.:) De hát ez a recept is olyan, mint még sok más, ahány ház annyi elkészítési mód. További szép hétvégét! Üdv: Ági

Tarackos

Igen,de a rántáshoz is liba vagy mangalica vagy a füstölt szalonna zsírja való inkább.Én csak a mediterrán ételekhez használok olajat csakis olívát.A magyaros jelleg?ekhez pedig mindig zsírt.Tapasztalatom szerint az olaj megváltoztatja az ételek ízét. Üdv:Tarackos

Ági78

Mint ahogy írtam is, ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek más az ízlése, és mindenki másképp f?z. Ezért is nem szeretem kategorikusan kijelenteni, hogy valami csak így, vagy csak úgy jó. Ha te jobban szereted a zsírt a magyaros ételekhez, miért ne használnád. Ez természetes. A receptek jó részét én sem pontosan úgy készítem, ahogy le van írva, mert a f?zésben épp az a jó, hogy lehet alkotni. Hát az én receptjeim is mind ilyenek. Bátran variálhatja mindenki. Üdv: Ági

Dithe

Szia Ági! Köszi a receptet, nagyon jó kis leves. Örülök, hogy ezt f?ztem meg.

Ági78

Szia Dithe! Szívesen.:) Örülök, hogy megf?zted, hogy ízlett és köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek