Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves
Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csípős kolbásszal még pikánsabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, a paradicsomot, paprikát, és tovább pirítjuk.
  3. Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, tárkonyt, és belepréseljük a fokhagymát.
  4. A tejfölt a liszttel és a főzőtejszínnel jól kikeverjük, és a kész levest besűrűsítjük vele.
  5. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves, tejszínes krumplileves, tárkonyos burgonyaleves tejszínesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

583
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
kolbász 20 dkg
paprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 4 ek
petrezselyem 0.5 csokor
főzőtejszín 2 dl
tárkony 1 kk
víz 8 dl