Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves csirkezúzával

Tárkonyos raguleves csirkezúzával
Tárkonyos raguleves csirkezúzával
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkezúzát nem mindenki szereti, de aki igen, az minden formában: Lehet az zúzapörkölt vagy raguleves, jöhet minden mennyiségben! Ebben a receptben a zúza a csirke- vagy sertéshúst helyettesíti. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a tárkonyos raguleveseket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a fazékban felolvasztjuk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, majd a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzákeverjük az üvegesre pirult hagymához. Megszórjuk frissen őrölt borssal. (Még ne sózzuk meg!) Kicsit kevergessük, és tegyünk rá fedőt. 
  2. 5 perc múlva tegyük a fazékba a feldarabolt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét.
  3. Újabb 5 perc után a kisebb kockákra vágott csirkezúzát is a zöldségekhez adhatjuk. Erős lángon pirítsuk át, utána mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük tovább. (A zöldségek engednek annyi levet, amennyi a pároláshoz szükséges.)
  4. Így pároljuk 1 órán keresztül együtt a zöldségeket a zúzával.
  5. Ezután felöntjük 1,5 l forró vízzel, amibe előzőleg sót és marhahúsleves kockát is raktunk.
  6. A tárkonyt, petrezselymet és a zellerzöldet is hozzáadjuk. 
  7. Még 1 órát főzzük a levesünket, az utolsó fél órában a zöldborsót is hozzáadhatjuk.
  8. Majd ezután habarást készítünk a lisztből és a tejfölből. A levesből teszünk egy merőkanálnyit a habarásunkhoz, ha jól kikevertük, hozzáadjuk a leveshez.
  9. Jól összeforraljuk, ecettel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 165
elküldve: 6
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos csirkezúzaleves, raguleves csirkezúzával, zúzás raguleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-01-17 15:32

Kedves Piroska!
Nagyon örültem a visszajelzésednek, és annak is, hogy ízlett!
Üdv: Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 10:52

Kedves Kata!

Csodás, köszönöm, ha most itt lenne, nem kellene főznöm,...de megoldom a gondot, guszta a levesed.:-O
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2013-01-12 14:13

Kedves Éva!
Köszönöm!
Én is hasonló jókat kívánok!
Kata

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2013-01-10 13:22

Isteni finom a tárkonyos ragu! Hasonlóképpen készítem, de ecet helyett egy egész citrom levét teszem bele, úgy, hogy egy fél citromot belefacsarok, a másik felét belefőzöm. Nagyon finom, pikáns ízt ad a tárkony mellett a ragunak. Gratula!

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-01-10 15:57

Kedves Kata!
Mi is szeretjük a citromlével ízesített raguleveseket is, ezért köszönöm a kiegészítő hozzászólásodat.
Én is javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki mindkét változatot, mert különböző az ízhatás, és mindkettővel mennyei!
Üdv:
Kata

353
csirkezúza 25 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 0.5 db
karalábé 1 kis db
zöldborsó 20 dkg
margarin 5 dkg
víz 1.5 l
2 tk
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 4 db
tejföl 4 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
ecet 1 ek