Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves csirkezúzával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Tárkonyos raguleves csirkezúzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1414 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 354 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9695.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    7503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13789 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5356 micro
Összesen 1414 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a fazékban felolvasztjuk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, majd a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzákeverjük az üvegesre pirult hagymához. Megszórjuk frissen őrölt borssal. (Még ne sózzuk meg!) Kicsit kevergessük, és tegyünk rá fedőt.
  2. 5 perc múlva tegyük a fazékba a feldarabolt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét.
  3. Újabb 5 perc után a kisebb kockákra vágott csirkezúzát is a zöldségekhez adhatjuk. Erős lángon pirítsuk át, utána mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük tovább. (A zöldségek engednek annyi levet, amennyi a pároláshoz szükséges.)
  4. Így pároljuk 1 órán keresztül együtt a zöldségeket a zúzával.
  5. Ezután felöntjük 1,5 l forró vízzel, amibe előzőleg sót és marhahúsleves kockát is raktunk.
  6. A tárkonyt, petrezselymetés a zellerzöldet is hozzáadjuk.
  7. Még 1 órát főzzük a levesünket, az utolsó fél órában a zöldborsót is hozzáadhatjuk.
  8. Majd ezután habarást készítünk a lisztből és a tejfölből.Alevesből teszünk egy merőkanálnyit a habarásunkhoz, ha jól kikevertük, hozzáadjuk a leveshez.
  9. Jól összeforraljuk, ecettel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10199
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkezúzát nem mindenki szereti, de aki igen, az minden formában: Lehet az zúzapörkölt vagy raguleves, jöhet minden mennyiségben! Ebben a receptben a zúza a csirke- vagy sertéshúst helyettesíti. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a tárkonyos raguleveseket.

Hozzászólások

M.Kata

Isteni finom a tárkonyos ragu! Hasonlóképpen készítem, de ecet helyett egy egész citrom levét teszem bele, úgy, hogy egy fél citromot belefacsarok, a másik felét belef?zöm. Nagyon finom, pikáns ízt ad a tárkony mellett a ragunak. Gratula!

Bjkata

Kedves Kata! Mi is szeretjük a citromlével ízesített raguleveseket is, ezért köszönöm a kiegészít? hozzászólásodat. Én is javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki mindkét változatot, mert különböz? az ízhatás, és mindkett?vel mennyei! Üdv: Kata

Éva-Anyóca

Kedves Kata! Csodás, köszönöm, ha most itt lenne, nem kellene f?znöm,...de megoldom a gondot, guszta a levesed.:-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Bjkata

Kedves Éva! Köszönöm! Én is hasonló jókat kívánok! Kata

Csiki Piroska

Kedves Kata! Finom a levesed, máskor is elkészítem. Köszi. Piroska

Bjkata

Kedves Piroska! Nagyon örültem a visszajelzésednek, és annak is, hogy ízlett! Üdv: Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek