r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Czene Rita
Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2075 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18639 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5533 micro
Összesen 2439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott húst (ez lehet csirke, pulyka, sertés, vad), a tárkonnyal, babérlevéllel, sóval és fekete borssal fűszerezve félig megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott vegyes zöldséget, gombát és zöldborsót, majd a megfelelő mennyiségű vízzel felengedve készre főzzük. Beletesszük a burgonyagombócot.
  3. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a mustárt és a citrom levét, ezzel sűrítjük levesünket, amivel még pár pillanatig forraljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5441
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
Czene Rita 5 recept

Az alapreceptet még a kilencvenes évek elején ollóztam ki egy napilapból. Az évek folyamán egy picit mindig formálódott. A húsleves után ez áll a második helyen a családi népszerűségi listán. Levesbetétként burgonyagombócot használtam. (Anyukám készíti nagyadagban, általában mindig van a  fagyasztóban. Kb. 15-20 gombócot főzök bele a levesbe, ha mégsem lenne, akkor gnocchi-val helyettesítem.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek