r
Nosalty Logó

Csorba 3. - húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csorba 3. - húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18928 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6043 micro
Összesen 2068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    427 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott zöldségeket.
  3. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük a babérlevéllel, szemes borssal, és hagyjuk főni.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt borsot, a tojást és a rizst.
  5. Gombocókat formálunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe.
  6. Elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a levesbe, majd ízesítjük a citromlével, apróra vágott (vagy szárított) lestyánnal, őrölt borssal.
  7. Felforraljuk, és máris kész :).
  • Receptkönyvben: 655
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 86725
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Nagyon laktató leves, és a 1/2 kg húsból jó sok gombóc lesz benne :). Adhatunk még hozzá tejfölt és pepperoni paprikát! Kerülhet még bele 1-2 fajta zöldség, mint pl. zöldborsó vagy gomba, de ez az eredetihez nagyon hasonlít (amit Erdélyben kínálnak, és ettünk csiorba dé périsoáré néven)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a savanyított és tárkonyos leveseket, bár ebben nincs tárkony, de akkor is az egyik kedvencünk :). És a lestyán is egy kítűnő fűszer! Mindig van a mélyhűtőmben jó sok belőle:), de hogy ha már elfogyott (mint most), akkor jöhet az üzleti szárított verzió. Nagyon sokféle ,,csorba" létezik, nekünk ez a kedvencünk, és sokat lehet vele variálni. Megéri elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...