Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás gombócleves

Gombás gombócleves
Gombás gombócleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam meg, hogy a szilvás gombócból "kimaradt" tésztadarabból és a burgonya főzővízből kiváló levest lehet készíteni, így egy komplett ebédet lehet a családnak tálalni.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Gombóchoz (szilvás gombócból meghagyott tészta)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon üvegesre megpároljuk a megtisztított, felkockázott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot, a felaprított zellerlevelet és petrezselyemzöld 3/4 részét, felöntjük a vízzel és a Szilvás gombóc főzőlevének egy részével (vagy az egésszel).
  2. A gombát megtisztítjuk, a sárgarépát megmossuk, feldaraboljuk, és a levesbe tesszük főni, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot (egészben), és körülbelül 10 percig együtt főzzük. Megmossuk, lehámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, beletesszük a leveshez.
  3. Közben a Szilvás gombócnál meghagyott tésztacsíkból 1x1 cm-es négyzetekre vágunk, majd egyenként gombóccá formáljuk. Hozzáadjuk a leveshez, és még körülbelül 8-10 percig főzzük.
  4. A maradék petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 140
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócleves, gombócos gombaleves, zöldségleves gombóccal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-01 10:00

De jó ötlet és biztosan nagyon finom. Elkészítem, mert szeretem az összes hozzávalót. Köszönöm a remek ötletet.
Üdv: Évi néni

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Tue, 2013-10-01 21:56

Sándorné
Azért szeretem én is mert kettő az egyben s jól lehet hasznosítani a burgonya levét s a gombóccal együtt klasz kaja .A gyerekeim pici korukban élvezettel vettek részt és versenyeztek melyikük tud szebb és kicsi gombócokat formálni.Ha tudsz disznótorosból zsírt megmenteni azon futtasd meg a hagymát még jobb íze lesz a levesnek!Bízom benne jól sikerűl majd . Tudósits ha sikerült s ízlett! Jó étvágyat hozzá Panni!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-02 07:51

Feltétlenül. Nekem disznózsírom nincs, viszont használok kacsazsírt, amit én sütök ki. Majd avval fogom készíteni, elrontani biztosan nem fogja. Köszönöm a tanácsot.
Üdv: Évi néni

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Thu, 2013-10-03 11:03

Évikém !
Vénasszonyos kíváncsiság mert én még kacsazsirral nem próbáltam milyen lett ?
Figyelmetlenségemért elnézést mivel nem mindenki szereti s alkalmazza a zsírokat jómagam is inkább olajjal készítek és csak az ízhatás kedvéért írtam.További jó főzőcskézést havalamivel kapcsolatban kérdésed van szívesen állok rendelkezésedre remélem nem haragszol a tegezésért s nyugodtan tegezhetsz te is mivel egy kicsivel 15 évvel idősebb vagyok.Pannika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-10-03 12:18

Kedves Pannika!
Köszönöm. Még nem készült el, de ami késik, nem múlik. Mindenképpen beszámolok róla, mert minden alkatrészét szeretem, tehát csakis finom lehet.
Üdv: Évi néni

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Thu, 2013-10-03 17:29

Évike várom meózást milyenre sikerült! Minél hamarabb készitsd el Itt nálunk a burgonya pedig Szolnok kis város szép ára van már Mi lesz később? Mi nagyon szeretjük mivel sokféleképpen lehet elkésziteni.Van egy jó pár recept csak sokszor a fotózással nem megy egyidőben majd meglátod ha feltesszük a No Salty receptjei közé.Pannika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-10-04 17:36

Kedves Pannika!

Elkészítettem a levest, mert nem tudtam tovább várni. Ezért persze készítenem kellett gombócot is, mert másképp nem lett volna maradék. Nagyon finom lett a kacsazsíros változat (http://evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/2013/10/gombocos-gombale...), itt megnézheted. Köszönöm ezt a remek receptet és nagyon várom a többi burgonyás ötletedet is.
Szép hétvégét kívánok.
Üdvözlettel: Évi néni

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Mon, 2013-10-07 14:16

Évike! Sajnos csak annyi időm volt hogy megnézzem mit hoztál ki a levesből .Biztosan finom lett mert még más zöldségekkel is gazdagítottad. A burgonyás variációkat majd felteszem de most nem igen érek rá és a lányomék szokták fotózni s ők sincsenek most itthon.Amint írtad ami késik nem múlik Addig is üdv pannika

205
gomba 4 közepes db
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 2 db
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
víz 1.5 l
sárgarépa 1 kis db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 g
tönkölybúza liszt 40 g
burgonya 100 g
vaj 10 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint