r
Nosalty Logó

Kapros spárgaleves halgombóccal

Gizi
Kapros spárgaleves halgombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a halgombóchoz:

a leveshez:

431
Kalória
21.5g
Fehérje
18.4g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
251.7g
Víz
115.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a halgombóchoz:

a leveshez:

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a halgombóchoz:

a leveshez:

Összesen 1719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a halgombóchoz:

a leveshez:

Összesen 71 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7334.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    4503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1006.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    501 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2740 micro
Összesen 1719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

a halgombóchoz:

  1. A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze.
  2. Ezután adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd formázzunk kisebb gombócokat.
  3. A vízhez adjuk hozzá az ételízesítőt, forraljuk fel, majd helyezzük bele a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük 3-4 percig. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, majd tartsuk melegen.

a leveshez:

  1. A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez. Ezután vágjuk le a spárgabimbókat, majd tegyük félre, a szárrészét pedig vágjuk fel kisebb darabokra.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt, szórjuk meg a kaporral, keverjük össze, majd öntsük fel a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára. Ezután adjuk hozzá a félretett spárgabimbót, és főzzük még pár percig, hogy a bimbó is megpuhuljon.
  4. Ezután szedjük ki a levesből a bimbókat és tegyük félre, és szedjük ki a vastagabb-fásabb szárrészt is. (A szárrészt dobjuk ki, arra már nem lesz szükség.)
  5. A leveshez adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze, végül pedig egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen.
  6. Ezután tegyük vissza a levesbe a félretett bimbókat, és a halgombócot, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. Tálaláskor szedjük a levest és a halgombócot tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...