Tárkonyos csirkeragu-pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Saza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
67g csirkemellfilé80 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
12g zeller4 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
83g alaplé6 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
Burgonyapüré
-
100g burgonya58 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g cheddar sajt134 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
620
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
70g zeller25 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Burgonyapüré
-
600g burgonya347 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3723
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
13.2g csirkemellfilé16 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
5.9g fehérrépa4 kcal
-
2.3g zeller1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16.5g alaplé1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
6.6g zöldborsó5 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
3.3g főzőtejszín4 kcal
Burgonyapüré
-
19.8g burgonya11 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
6.6g cheddar sajt27 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
122
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 2311 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 904 micro
Összesen
620
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.4 g
Zsír
-
Összesen 234.1 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9428.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 2191 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2933 mg
-
Nátrium 3597 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1648.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3210 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 5303 micro
-
β-karotin 13869 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5422 micro
Összesen
3723
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
50 g vaj
-
2 csipet só
-
1 csipet fehér bors
-
500 ml alaplé
-
150 g tejföl
-
200 g zöldborsó
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek mustár
-
100 g főzőtejszín
Burgonyapüré
Elkészítés
Ragu
- A tárkonyos csirkeragulevest a szokásos hozzávalókból elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy leves helyett ragu sűrűségűre főzzük.
- Lábasban a finomra vágott vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és a zellert, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkonyt, hozzáöntjük az alaplevet, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
- Azután hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
- Míg a zöldborsó fő, a lisztet simára keverjük a tejszínnel, tejföllel és a mustárral, majd lassan a raguhoz öntjük, és forralunk rajta egyet. A ragunak viszonylag hígnak kell maradnia, mert a krumplipüré magába szívja a nedvességet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg.
- Miután levettük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét. Kevés mustárral, tárkonnyal, illetve citromlével tovább ízesíthetjük saját ízlésünknek megfelelően.
- A ragut mély tűzálló jénaiba vagy tepsibe öntjük. Ne feledjünk helyet hagyni a krumplipürének és sajtnak a tetején.
Burgonyapüré
- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, vajjal csomómentesre törjük, végül a tejföllel és pici sóval krémesre keverjük. A kész pürét a ragu tetejére simítjuk.
- Végezetül a reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színt kap.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4308
- Feltöltés dátuma: 2018. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Saza
32 recept
Tárkonyos csirkeraguleves találkozása az angol konyhával.