r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu-pite

Saza
Tárkonyos csirkeragu-pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

620
Kalória
29.7g
Fehérje
37.7g
Szénhidrát
39g
Zsír
274.7g
Víz
154.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    3597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13869 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5422 micro
Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A tárkonyos csirkeragulevest a szokásos hozzávalókból elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy leves helyett ragu sűrűségűre főzzük.
  2. Lábasban a finomra vágott vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és a zellert, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkonyt, hozzáöntjük az alaplevet, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
  3. Azután hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  4. Míg a zöldborsó fő, a lisztet simára keverjük a tejszínnel, tejföllel és a mustárral, majd lassan a raguhoz öntjük, és forralunk rajta egyet. A ragunak viszonylag hígnak kell maradnia, mert a krumplipüré magába szívja a nedvességet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg.
  5. Miután levettük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét. Kevés mustárral, tárkonnyal, illetve citromlével tovább ízesíthetjük saját ízlésünknek megfelelően.
  6. A ragut mély tűzálló jénaiba vagy tepsibe öntjük. Ne feledjünk helyet hagyni a krumplipürének és sajtnak a tetején.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, vajjal csomómentesre törjük, végül a tejföllel és pici sóval krémesre keverjük. A kész pürét a ragu tetejére simítjuk.
  2. Végezetül a reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tárkonyos csirkeraguleves találkozása az angol konyhával.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...