r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu-pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Saza
Tárkonyos csirkeragu-pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    3597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13869 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5422 micro
Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Elkészítés

Ragu

  1. A tárkonyos csirkeragulevest a szokásos hozzávalókból elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy leves helyett ragu sűrűségűre főzzük.
  2. Lábasban a finomra vágott vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és a zellert, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkonyt, hozzáöntjük az alaplevet, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
  3. Azután hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  4. Míg a zöldborsó fő, a lisztet simára keverjük a tejszínnel, tejföllel és a mustárral, majd lassan a raguhoz öntjük, és forralunk rajta egyet. A ragunak viszonylag hígnak kell maradnia, mert a krumplipüré magába szívja a nedvességet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg.
  5. Miután levettük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét. Kevés mustárral, tárkonnyal, illetve citromlével tovább ízesíthetjük saját ízlésünknek megfelelően.
  6. A ragut mély tűzálló jénaiba vagy tepsibe öntjük. Ne feledjünk helyet hagyni a krumplipürének és sajtnak a tetején.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, vajjal csomómentesre törjük, végül a tejföllel és pici sóval krémesre keverjük. A kész pürét a ragu tetejére simítjuk.
  2. Végezetül a reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4308
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkeraguleves találkozása az angol konyhával.

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek