r
Nosalty Logó

Rizses-lecsós vagdalt

Miss Sweetly
Rizses-lecsós vagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

889
Kalória
39.1g
Fehérje
67.3g
Szénhidrát
50.9g
Zsír
389.1g
Víz
262.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    389.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 2668 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1027 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A 40 dkg darált sertéshúst összedolgozzuk a tojásokkal, az apróra vágott és zsíron, vagy olajban megfuttatott vöröshagymával, sóval, őrölt borssal, majorannával. Más ízesítőket is tehetünk még a húshoz igény, ízlés szerint.
  2. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, közepére tesszük a bekevert húst, rúd alakúra formázva.
  3. A megtisztított, megmosott rizst egy kevés olajon megforgatjuk, kicsit megsózzuk, vizet öntünk rá (annyit, mint a rizs mennyisége), és lefedve félpuhára pároljuk, majd a felét a vagdalt hús két oldalára tesszük.
  4. A megmosott, lecsumázott és karikára vágott paprikát elosztjuk rajta, és beborítjuk a megmaradt rizzsel.
  5. A 2 dl tejfölt elkeverjük 2 dl paradicsomlével, a rizsre öntjük, és sütőben körülbelül 40-45 percig pároljuk.
  6. Mikor a rizs nagyjából felszívta a tejfölös paradicsomot, fedjük le, és egészen gyenge tűzön 150-160 fokon pároljuk tovább, nehogy kiszáradjon. Ugyanabban az edényben tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már régóta bejelöltem ezt a receptet, hogy elkészítem, de csak most jött el az ideje a megvalósításnak. A párom mikor megkóstolta, ezt mondta: "Ezek után ez a recept rendszeres lesz, ugye?" Így aztán megbizonyosodtam afelől, hogy nem csak nekem ízlik. Ha jó étvágyú a többtagú család, érdemes nagyobb adaggal készíteni. Rendkívül finom étel!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...