r
Nosalty Logó

Burgonyával és paradicsommal sült karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Burgonyával és paradicsommal sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 705 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában elfelezzük. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket az ágakról lesimítjuk. Az egészet összekavarjuk 2 ek olajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. A paradicsomos burgonyát elosztjuk a tűzálló tálba.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük. 60 perc után esetleg fedjük le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8044
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a sütőben készült ételeket. Gyorsan előkészíteni, majd betolni a sütőbe, és már csak várni kell, amíg elkészül. A paradicsomos-burgonyát ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek