r
Nosalty Logó

Burgonyával és paradicsommal sült karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Burgonyával és paradicsommal sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában elfelezzük. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket az ágakról lesimítjuk. Az egészet összekavarjuk 2 ek olajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. A paradicsomos burgonyát elosztjuk a tűzálló tálba.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük. 60 perc után esetleg fedjük le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8137
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a sütőben készült ételeket. Gyorsan előkészíteni, majd betolni a sütőbe, és már csak várni kell, amíg elkészül. A paradicsomos-burgonyát ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...