r
Nosalty Logó

Hamis töltött karalábé

Lakos Benedek
Hamis töltött karalábé: karalábéfőzelék húsmentes fasírtokkal, friss petrezselyemmel és kenyérrel tálalva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

549
Kalória
22.2g
Fehérje
79.7g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
270.1g
Víz
3g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 2196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2397.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 2196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A kockázott hagymát lefedve 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük az olajon. Ekkor hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
  2. A hagymás alaphoz adjuk a megtisztított, kockázott karalábét. Felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldséget.
  3. Kiveszünk egy merőkanálnyit a léből, majd csomómentesre keverjük egy tálban a liszttel és tejföllel. Visszaöntjük a fazékba és alacsony lángon, pár perc alatt besűrítjük a főzeléket. Citromlével ízesítjük.
  4. A kész főzelékbe helyezzük a megsült fasírtokat és pár perc alatt összerottyantjuk. Friss kenyérrel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

A fasírthoz

  1. A főtt bulgurt, leszűrt és átmosott lencsét, fokhagymát, sűrített paradicsomot és fűszereket egy késes aprítóba tesszük. Rövid pulzálásokkal összedolgozzuk az egészet, vigyázva arra, hogy a keverék ne legyen teljesen krémes, maradjanak benne darabok, szemcsék.
  2. A masszából közepes méretű golyókat formázunk, majd egy kiolajozott tepsire tesszük és meglocsoljuk olajjal őket. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd a főzelékbe helyezzük a fasírtokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Több szempontból is hamis ez a recept, de épp ezért szeretjük. A karalábé vájogatása és töltögetése helyett szimplán egy gyors főzeléket dobunk össze, amelyben a húsmentes töltelék szerepét olcsó bulguros-lencsés fasírtok töltik be. Hó végére tökéletes választás!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek