r
Nosalty Logó

Hamis töltött karalábé

Lakos Benedek
Hamis töltött karalábé: karalábéfőzelék húsmentes fasírtokkal, friss petrezselyemmel és kenyérrel tálalva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

549
Kalória
22.2g
Fehérje
79.7g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
270.1g
Víz
3g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 2196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2397.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 2196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A kockázott hagymát lefedve 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük az olajon. Ekkor hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
  2. A hagymás alaphoz adjuk a megtisztított, kockázott karalábét. Felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldséget.
  3. Kiveszünk egy merőkanálnyit a léből, majd csomómentesre keverjük egy tálban a liszttel és tejföllel. Visszaöntjük a fazékba és alacsony lángon, pár perc alatt besűrítjük a főzeléket. Citromlével ízesítjük.
  4. A kész főzelékbe helyezzük a megsült fasírtokat és pár perc alatt összerottyantjuk. Friss kenyérrel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

A fasírthoz

  1. A főtt bulgurt, leszűrt és átmosott lencsét, fokhagymát, sűrített paradicsomot és fűszereket egy késes aprítóba tesszük. Rövid pulzálásokkal összedolgozzuk az egészet, vigyázva arra, hogy a keverék ne legyen teljesen krémes, maradjanak benne darabok, szemcsék.
  2. A masszából közepes méretű golyókat formázunk, majd egy kiolajozott tepsire tesszük és meglocsoljuk olajjal őket. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd a főzelékbe helyezzük a fasírtokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Több szempontból is hamis ez a recept, de épp ezért szeretjük. A karalábé vájogatása és töltögetése helyett szimplán egy gyors főzeléket dobunk össze, amelyben a húsmentes töltelék szerepét olcsó bulguros-lencsés fasírtok töltik be. Hó végére tökéletes választás!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...