adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A főzelékhez
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál majoranna
-
2 db karalábé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
600 ml víz
-
1 ek tejföl
-
1 ek finomliszt
-
2 ek citromlé
A fasírthoz
-
1 ek sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
549
Kalória
22.2g
Fehérje
79.7g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
270.1g
Víz
3g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A főzelékhez
-
71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g citromlé1 kcal
A fasírthoz
Összesen
549
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A főzelékhez
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
480g karalábé96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g víz0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g citromlé4 kcal
A fasírthoz
Összesen
2196
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A főzelékhez
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
28.1g karalábé6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35.1g víz0 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
A fasírthoz
-
8.8g bulgur30 kcal
-
14g lencse49 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
Összesen
129
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 79.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 270.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
549
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2397.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrát
-
Összesen 318.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 61 mg
Víz
-
Összesen 1080.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1275 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1338 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 1099 micro
Összesen
2196
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 269 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
129
kcal
Elkészítés
A főzelékhez
- A kockázott hagymát lefedve 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük az olajon. Ekkor hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
- A hagymás alaphoz adjuk a megtisztított, kockázott karalábét. Felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldséget.
- Kiveszünk egy merőkanálnyit a léből, majd csomómentesre keverjük egy tálban a liszttel és tejföllel. Visszaöntjük a fazékba és alacsony lángon, pár perc alatt besűrítjük a főzeléket. Citromlével ízesítjük.
- A kész főzelékbe helyezzük a megsült fasírtokat és pár perc alatt összerottyantjuk. Friss kenyérrel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
A fasírthoz
- A főtt bulgurt, leszűrt és átmosott lencsét, fokhagymát, sűrített paradicsomot és fűszereket egy késes aprítóba tesszük. Rövid pulzálásokkal összedolgozzuk az egészet, vigyázva arra, hogy a keverék ne legyen teljesen krémes, maradjanak benne darabok, szemcsék.
- A masszából közepes méretű golyókat formázunk, majd egy kiolajozott tepsire tesszük és meglocsoljuk olajjal őket. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd a főzelékbe helyezzük a fasírtokat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Több szempontból is hamis ez a recept, de épp ezért szeretjük. A karalábé vájogatása és töltögetése helyett szimplán egy gyors főzeléket dobunk össze, amelyben a húsmentes töltelék szerepét olcsó bulguros-lencsés fasírtok töltik be. Hó végére tökéletes választás!