Nosalty Logó

Tapolcai sütőtökkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Arthemis
Tapolcai sütőtökkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pácoláshoz

Összesen 373 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pácoláshoz

Összesen 1863 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pácoláshoz

Összesen 84 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1368 micro
  • β-karotin
    6283 micro
  • β-crypt
    4665 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 373 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3119.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    6842 micro
  • β-karotin
    31415 micro
  • β-crypt
    23325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1863 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    1407 micro
  • β-crypt
    1044 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pácoláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt 48 órával a főzés előtt bepácoljuk!
  2. A bort és ugyanannyi vizet a fűszerekkel és a tisztított, darabolt zöldségekkel felforraljuk, majd kihűtjük.
  3. Beletesszük a csülköt és 48 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A tököt feldaraboljuk kis kockákra (természetesen miután meghámoztuk). A vöröshagymát finomra aprítjuk, és felhevített vajon pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a sütőtököt, felöntjük borral, sózzuk, borsozzuk, és annyi alaplét adunk hozzá, hogy a tököt ellepje.
  6. 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult, tejszínnel dúsítjuk és mixeljük.
  7. Tálaláskor a tányér aljába a pácból kivett és darabolt csülköt tesszük, és erre szedjük a levest. Tökmaggal meghintjük, és tökmagolajjal kicsit meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10935
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Arthemis 32 recept

Egy reggel láttuk a tévében és annyira étvágygerjesző volt, hogy kipróbáltuk. Hát szerintünk nagyon finom.

Hozzászólások

Boldogh Mariann

F?tt-füstölt csülköt vegyek ugye?

Arthemis

Igen. De Én már próbáltam tarjával is azzal sem rossz.

Boldogh Mariann

Köszi, kipróbáljuk! :)

Hozzávalók

A leveshez

A pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek