r
Nosalty Logó

Tápiókapuding chia maggal

NS
Tápiókapuding chia maggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Puding

Díszítés

369
Kalória
3.5g
Fehérje
40.4g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
97.1g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Puding

Díszítés

Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Puding

Díszítés

Összesen 2211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Puding

Díszítés

Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    582.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 2211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Puding

  1. A tápiókagyöngyöt egy lábasba szórjuk, és ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Várjuk, amíg megszívja magát a vízzel (pár perc alatt megvan).
  2. Adjuk hozzá a tejet, sót és xilitet, majd kezdjük el melegíteni. Folyamatos kevergetés mellett puding állagúra főzzük.
  3. Végül kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, a receptben kevés xilit szerepel, mert mi inkább a "feltétekkel" édesítjük.

Díszítés

  1. Öntsük a pudingot kis tálakba, majd szórjuk meg chia maggal, mandulával és aszalt gyümölcsökkel.
  2. Ízesíthetjük lekvárral is, diabetikus meggy- vagy ribizlilekvárral különösen finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Nagyon gyors és mutatós desszert, kedv szerint variálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...