Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzött csokoládépuding tojás- és gluténmentesen

Főzött csokoládépuding tojás- és gluténmentesen
Főzött csokoládépuding tojás- és gluténmentesen
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl édes, krémes puding, mely nyáron hűt, télen pedig fűt, mert forró csokiként is megállja a helyét. A receptet egy külföldi blogon találtam, melyet saját ízlésünk szerint egy kicsit megváltoztattam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze egy edényben a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a keményítőt, a sót és a rizslisztet.
  2. Öntsük rá a tejet, majd lassú tűzön sűrítsük be folyamatos keverés mellett.
  3. Keverjük hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét és a tejszínt.
  4. Amikor elolvadt a csokoládé, az edényt félretesszük, a krémet hűlni hagyjuk. Közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  5. Kelyhekbe öntjük, és a hűtőszekrényben lehűtjük. (Forró csokoládéként azonnal fogyasztjuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: angol
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokipuding, házi csokoládés puding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478
nádcukor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étkezési keményítő 2 dkg
1 csipet
rizsliszt 1 dkg
tej 5 dl
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 40 ml