Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökpudding

Sütőtökpudding
Sütőtökpudding
215 perc / előkészület: 15 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol szokás szerint a pudding egy párolt, könnyed, levegős sütemény, amit melegen, vaníliaszósszal vagy édes mártással tálalnak. Ősszel és télen nagyon jól esik egy tálnyi meleg desszert. Ez a tökpudding hidegen is finom.

Szükségünk lesz egy 1 l-es vastag falú, hőálló kerámia vagy jénai edényre, hőálló zacskóra vagy fóliára és egy magas falú főzőedényre, amibe a kerámia vagy jénai edény belefér. Gázlapon vagy sütőben is párolhatjuk. Slow Cooker a legkényelmesebb módja az elkészítésének.

Egy vékony szilikon spatula megkönnyíti a pudding kifordítását.

hozzávalók / 6 adag

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

ajánlat

Ha gyerekeknek készítjük, akkor desszertbor helyett gyümölcslevet vagy vizet használhatunk, és mérsékelhetjük a fűszereket.

Finomliszttel is készíthető, 150 g szükséges hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Puddinghoz:

  1. A tököt kimagozzuk és meghámozzuk. Fél centis kockákra vágjuk.
  2. A tökkockákat 2 ek. desszertborral és 3 ek. vízzel puhára pároljuk. Villával összetörjük. (Eddig a lépésig előre tudunk dolgozni. Hagyjuk lehűlni, és pár napig a hűtőben tárolhatjuk.)
  3. A margarint alacsony lángon felolvasztjuk.
  4. Egy keverőtálban a rizslisztet, burgonyakeményítőt, kölespelyhet, cukrot, sütőport és fűszereket csomómentesre keverjük.
  5. A tojást egyenként beleütjük, elkeverjük. A sütőtökpürét is csomómentesre keverjük benne.
  6. Belekeverjük a felolvadt margarint, almaecetet és vanília aromát, ha használunk.
  7. A kerámia vagy jénai edényt vastagon kikenjük margarinnal.
  8. A sütőtökös keveréket beleöntjük. Fóliával betakarjuk szorosan, hogy víz ne folyhasson bele. Ha zacskónk van, akkor annak az aljára helyezzük a pudingos edényt, és az edény felett összekötjük a zacskót.
  9. A főzőedény aljára alumínium fóliából gombócokat gyúrunk, és ezekre helyezzük a sütőtökpudinggal töltött jénait vagy kerámia edényt. Ha elég magas falú az edényünk, akkor kiszúróformára vagy pogácsaszaggatóra is állíthatjuk. A lényeg, hogy a kerámia vagy jénai edény alja ne érje a főzőedény alját, mert akkor kéreg sül a puding tetejére.
  10. Meleg vízzel a jénai vagy kerámia edényt majdnem a pereméig felöntjük. Közepes lángon melegítjük a vizet, hogy a kerámia vagy jénai edény ne repedjen meg. (Vagy betehetjük a sütőbe, és közepes lángon pároljuk. Ebben az esetben a magas falú főzőedénynek is hőállónak kell lennie. Ha nagyon szerencsések vagyunk, akkor a Slow Cooker-be helyezzük.)
  11. 3 órán át pároljuk.
  12. A kerámia vagy jénai edényt óvatosan kiemeljük a főzőedényből vagy Slow Cookerból. A zacskót vagy fóliát eltávolítjuk. Szilikon spatulát körbefuttatunk az edény és a megsült tészta között. Tálra fordítjuk, és azonnal szeletelhetjük, vagy kihűlve tálalhatjuk.

Tálaláshoz:

  1. 6 szeletre vágjuk.
  2. Mindegyik szeletet 1 ek. desszertborral meglocsolva és 2 ek. joghurttal a szélén tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sütőtök pudding, angol pudding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
sütőtök 450 g
desszertbor 2 ek
víz 3 ek
rizsliszt 75 g
burgonyakeményítő 25 g
köles 50 g
sütőpor 1 csomag
nádcukor 100 g
koriander 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
tojás 3 db
almaecet 1 ek
margarin 100 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
margarin 1 ek
desszertbor 6 ek
joghurt 12 ek