r
Nosalty Logó

Tagliatelle színes zöldségvariációkkal

Nánásiné Lehner Mónika
Tagliatelle színes zöldségvariációkkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

949
Kalória
30.8g
Fehérje
139g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
559.1g
Víz
39.4g
Koleszterin
15g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    559.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7611.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    2236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    853 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2143 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    10657 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10946 micro
Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tagliatellét kifőzzük sós, vízben, melyhez adunk pár csepp napraforgóolajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Sajtos-tejszínes céklaszósz

  1. Meghámozzuk és megmossuk a nyers céklákat, felkockázzuk és feltesszük a napraforgóolajban párolódni, ameddig ki nem engedi az íz és színanyagait. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, ízesítjük, kis liszttel meghintjük.
  2. Felengedjük a tagliatelle főzővizével, majd ha a cékla már megpuhult (én szeretem, ha kicsit ress marad), fokhagymával ízesítjük, a tejszínnel felengedjük, és még egyszer felforraljuk.

A háromzöldséges szósz:

  1. A kelbimbót, a zöldbabot és a zöldborsót feltesszük a napraforgóolajba, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Zsírjára sütjük, majd meghintjük a liszttel, és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek megpuhultak összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.

Sajtos sültpaprika-szósz:

  1. Felkarikázzuk az újhagymát, vékony csíkokra felvágjuk a kápia paprikákat, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és az olajon elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek épp hogy megpuhultak - nem baj, ha roppanós még a paprika - összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...