r
Nosalty Logó

Gyors tészta paradicsomos-hagymás "igazi" szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
asusuy
Gyors tészta paradicsomos-hagymás "igazi" szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1994 micro
  • β-karotin
    5466 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    7819 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6750.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1371 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    7974 micro
  • β-karotin
    21862 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    31276 micro
  • Lut-zea
    4566 micro
Összesen 2579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1427 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, a pórét és a fokhagymát felszeleteljük. Ha van konyhai aprítógépünk, a lila hagymát abban dolgozzuk egészen picire, ennek hiányában egyszerűen aprítsuk fel azt is, a többiektől kisebb darabokra.
  2. A sárgarépákkal hasonló a helyzet: szeljük aprítógéppel a felét picire, a másik felét vékony karikákra. A paradicsomokat is daraboljuk fel, szerintem érdemes a héjukat is rajtuk hagyni. Ezzel meg is vagyunk az előkészítéssel, ez volt a recept legidőigényesebb része, innen már jutalomjáték az elkészítés.
  3. Kevés olajon indítsuk el a lila- és póréhagymákat, valamint az aprított sárgarépát. Pár perc pirítgatás után dobjuk hozzá a paradicsomot és a sárgarépaszeleteket is, sózzuk-borsozzuk, és egy egészen pici víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk őket 10-15 percig.
  4. Rakjuk fel a főzővizet a tésztánknak, mire a szósz elkészül, éppen megleszünk ezzel is. A tésztát a csomagoláson feltüntetett iránymutatás szerint főzzük. Én ha csak tehetem, házi tésztákat használok (a családban készül), amiknek 3 perc bőven elég a forró vízben. Itt éppen szélesmetéltet választottam, de teljesen jó hozzá a kagyló, a fusilli, a spagetti is.
  5. Keverjük hozzá a már puhuló zöldség-szettünkhöz a sűrített paradicsomot és a fokhagymát, majd szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Öntsünk mindezekhez 2-3 dl vizet, attól függően, mennyire sűrű szószt szeretnénk. Időnként megkeverve, immár fedő nélkül 5-6 percig rotyogtassuk, végül adjuk hozzá a kukoricát is.
  6. A tészta eddigre épp elkészült, leszűrve azonnal hozzá is boríthatjuk a szószhoz, és egy alapos átforgatás után már tálalhatunk is. Minden tányér illatos, sűrű szószos tésztára jár egy nagy adag reszelt sajt is!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2391
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Ajánló

A szósz bővíthető szárzellerrel -ahogyan az olaszok is készítik-, gombával, spenóttal, cukkinivel, ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Tésztát készíteni csábítóan egyszerű boltban kapható, előre elkészített szószokkal, ám az első saját kézzel főzött szósz után eszünkbe sem jut majd ilyet leemelni a polcról. Egyszerűen összeállítható és nagyon sokrétűen kiegészíthető alapszósz ez a konyhámban, vendégváró ebédként, vagy munka utáni gyors vacsoraként is tökéletes választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami a női hormonrendszer legjobb barátja

A hormonok az egészség és jó közérzet szempontjából kiemelten fontosak, a nők esetében talán még inkább. Ha ez az egyensúly megborul, azt rögtön megérzi a testünk, de a lelkünk is, ezért a saját érdekünk, hogy a táplálkozásunkkal is támogassuk ezt a kényes rendszert. Nézzük, mi az az 5 étel, ami igazán jót tesz a női hormonrendszernek!

Balogh Lilla

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.