r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben

Friedrich Antal
Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1031
Kalória
55.5g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
68g
Zsír
473g
Víz
307.3g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5315.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    4062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6995 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    14752 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    333.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31891.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1193 mg
  • Foszfor
    4528 mg
  • Nátrium
    24374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2838 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5045 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    3601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1644 micro
  • Kolin:
    1685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    41971 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    8632 micro
  • Lut-zea
    88512 micro
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Szűzpecsenye baconben

  1. A szüzet tisztítjuk, és a középrészt használjuk. Forró olajban kérget sütünk rá.
  2. Sóval és borssal bedörzsöljük.
  3. Vajat forrósítunk, és a parajlevelet fokhagymával megfonnyasztjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A bacont kiterítjük, hogy épp fedje egymást, így egy lapot kapunk. A parajt egyenletesen elterítjük, és a szüzet beletekerjük.
  5. 190 fokos sütőben 15 percig sütjük, 160 fokos sütőben 10 percig. (A szűz vastagságától változhat a sütési idő.) A visszamaradt zsiradékot félretesszük.

Hagymaragu

  1. Vajon az apróra vágott vöröshagymát és gyöngyhagymát pirítjuk, sózzuk, és felöntjük fehérborral. Felére forraljuk, és keményítővel sűrítjük.
  2. A finomra vágott snidlinget belekeverjük.

Hercegnő burgonya

  1. Sűrű burgonyapürét készítünk, fűszerezzük, kihűtjük, és tojássárgájával elkeverjük.
  2. Habzsákból, csillagcsővel kis halmokat nyomunk a tepsire.
  3. 190 fokon 5 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Jut készítünk: A maradék zsiradékban paradicsompürét pirítunk, liszttel megszórjuk, és vízzel kiforraljuk, és átszűrjük.
  2. A húst a körettel, a raguval és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag részét alkotja...

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...