Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben

Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben
Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag részét alkotja...

hozzávalók / 6 adag

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Sütőzsiradék

Szűzpecsenye baconben

ajánlat

Ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Szűzpecsenye baconben

  1. A szüzet tisztítjuk, és a középrészt használjuk. Forró olajban kérget sütünk rá.
  2. Sóval és borssal bedörzsöljük.
  3. Vajat forrósítunk, és a parajlevelet fokhagymával megfonnyasztjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A bacont kiterítjük, hogy épp fedje egymást, így egy lapot kapunk. A parajt egyenletesen elterítjük, és a szüzet beletekerjük.
  5. 190 fokos sütőben 15 percig sütjük, 160 fokos sütőben 10 percig. (A szűz vastagságától változhat a sütési idő.) A visszamaradt zsiradékot félretesszük.

Hagymaragu

  1. Vajon az apróra vágott vöröshagymát és gyöngyhagymát pirítjuk, sózzuk, és felöntjük fehérborral. Felére forraljuk, és keményítővel sűrítjük.
  2. A finomra vágott snidlinget belekeverjük.

Hercegnő burgonya

  1. Sűrű burgonyapürét készítünk, fűszerezzük, kihűtjük, és tojássárgájával elkeverjük.
  2. Habzsákból, csillagcsővel kis halmokat nyomunk a tepsire.
  3. 190 fokon 5 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Jut készítünk: A maradék zsiradékban paradicsompürét pirítunk, liszttel megszórjuk, és vízzel kiforraljuk, és átszűrjük.
  2. A húst a körettel, a raguval és a mártással tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

göngyölt szűzérme

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1051
sertésszűz 1 kg
spenót 100 dkg
bacon 50 dkg
30 g
fokhagyma 50 g
bors 15 g
vaj 5 dkg
ecetes gyöngyhagyma 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
snidling 3 dkg
vaj 5 dkg
5 g
fehérbor 2 dl
kukoricakeményítő 30 g
rózsaburgonya 100 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
szerecsendió 5 g
15 g
sűrített paradicsom 3 dkg
finomliszt 3 dkg
víz 2 dl