Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A Dél-Amerikában őshonos élelmiszernövényt a keményítőben gazdag gumójáért világszerte termesztik. Több ezer fajtája létezik, ezek egyike a rózsaburgonya. A rózsaburgonya hosszúkás alakú, lapos, színe pirosas. Konyhai használatra kiváló, hiszen íze zamatos, azonban viszonylag alacsony keményítő és magas víztartalma miatt kevésbé tárolható. A korán érő fajták közé tartozik, már augusztusban találkozhatunk a piacokon, boltokban friss rózsaburgonyával. Liszttartalma közepes, így akár gombóc vagy pogácsa is nyugodtan készíthető belőle, de sütve illetve főzve is bátran készíthetjük.

mikor vegyem

Nyár végén, ősszel, de a hipermarketek polcain egész évben fellelhető.

hogyan tároljam

Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen.

Rózsaburgonya alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!