Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal

Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal
Baconbe csomagolt sertéshús fehérborral, konyakkal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szüleinek első látogatása alkalmából készítettem. (Tuti siker)!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húsok baconnel való bebugyolálása előtt érdemes egy szelet füstölt scamorzát a húsra rakni, és elrejteni még valahol egy fél olívabogyót. A bor-konyak és a sajt-olívabogyó kombináció fantasztikus ízt ad az amúgy is ízeletes húsnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy a hússzeleteket nem szabad kiklopfolni.
  2. Két evőkanál mustárban el kell keverni a fűszereket és a fokhagymákat egyenletesen belereszelni.
  3. A baconszeletek munkalapra való helyezése után mind a két odalát egyenletesen be kell kenni az általunk készített mustáros fűszerkeverékkel. Ezután egy karika kolbászt, vöröshagymát helyezünk minden hússzeletre. (+ lásd ajánlat)
  4. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan be kell bugyolálni a húst a már előre kiterített baconszeletekkel.
  5. Ezután a húsokat egy tepsiben közepesen meleg sütőben (fedés nélkül) kb. 15-20 percig (ameddig a bacon meg nem pirul) sütjük.
  6. Utolsó fontos mozzanatként a bort és a konyakot a hús alá öntjük (a mennyiségre érdemes figyelni).
  7. A húsokat visszatesszük a sütőbe (alufóliával lefedve). Közepesen meleg sütőben ismét kb. 15-20 percig sütjük.
  8. Köretnek rizst vagy akár krumplipürét is lehet készíteni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 124
elküldve: 7
receptkönyvben: 366
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

rabbgabor

Mióta szakács: 2011.02.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-konyakos baconcsomag, baconbe göngyölt sertéskaraj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-07-07 12:36

Bocsi, hogy csak most válaszolok, nagyon finom lett, azóta már többször is készítettem, úgyhogy ez mindent elárul. Köszi a remek receptet!
Edit

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-03-16 13:18

Nagyon tuti a recepted! Gondolom sikerült elkápráztatni a párod szüleit. Mentem és hétvégén meg is sütöm.
Köszönettel, Edit

1225
sertéstarja 150 dkg
bacon 20 szelet
csípős kolbász 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fehérbor 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
konyak 40 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek