r
Nosalty Logó

Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal

Wendy
Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Szósz

464
Kalória
36.9g
Fehérje
12.1g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
179.4g
Víz
140.6g
Koleszterin
62.1mg
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 1853 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 145 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    717.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1853 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A húst megmossuk, a hártyás részeket alászúrva eltávolítjuk. Megtöröljük, majd a serpenyő méretéhez igazítva elfelezzük (2 hosszú sertésszűz esetén 4 darab lesz).
  2. Serpenyőbe tesszük az olajat és a vajat, és jól felhevítjük.
  3. A sertésszűz darabokat oldalanként 4 percig sütjük. Ezt követően áttesszük egy mélyebb, alufóliával bélelt sütőtálba. Megszórjuk sóval és borssal, majd 180 fokra előmelegített sütőbenalufóliával letakarva 15 percig sütjük (hogy szép rózsaszín legyen a belseje).
  4. Elkészítjük a szószt.
  5. A visszamard zsiradékhoz adjuk a vörösbort, felforraljuk. Ezt követően a boros keveréket átszűrjük egy kisebb lábasba.
  6. Hozzáadjuk a gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az áttört fokhagymát, cukrot és felforraljuk.
  7. Hozzáadjuk az erdei gyümölcs keveréket, és kb.10 percig összemelegítjük. (Ha friss gyümölcsből készül, a hozzáadást követőn kb. 5 percig főzzük.)
  8. Az étkezési keményítőt összekeverjük 0,5 dl vízzel, majd a forró szószhoz adjuk, és szüntelenül keverve sűrűsödésig forraljuk.
  9. A sertésszüzet felszeleteljük, és sós vízben főtt krumplival és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt az ételt már nagyon sokszor készítettem. Előnye, hogy pillanatok alatt elkészíthető. Akár ünnepi ételnek is alkalmas, pl. karácsonyi vacsora főfogása is lehet. A recept Lajos Mari  66 Húsétel című könyvében szerepel, de egy kicsit módosítottam rajta. A szósz friss, vagy mirelit gyümölcsből is készülhet. Erdei gyümölcs helyett friss szilvából, barackból vagy más gyümölcsből is finom. Talán furcsa a szószban a fokhagyma és a gyümölcs együtt, de a két szokatlan íz így együtt összeállítva rettentően finom! 

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek