Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal

Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal
Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt már nagyon sokszor készítettem. Előnye, hogy pillanatok alatt elkészíthető. Akár ünnepi ételnek is alkalmas, pl. karácsonyi vacsora főfogása is lehet.

A recept Lajos Mari  66 Húsétel című könyvében szerepel, de egy kicsit módosítottam rajta. A szósz friss, vagy mirelit gyümölcsből is készülhet. Erdei gyümölcs helyett friss szilvából, barackból vagy más gyümölcsből is finom. Talán furcsa a szószban a fokhagyma és a gyümölcs együtt, de a két szokatlan íz így együtt összeállítva rettentően finom! 

hozzávalók / 4 adag

Hús

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, a hártyás részeket alászúrva eltávolítjuk. Megtöröljük, majd a serpenyő méretéhez igazítva elfelezzük (2 hosszú sertésszűz esetén 4 darab lesz).
  2. Serpenyőbe tesszük az olajat és a vajat, és jól felhevítjük.
  3. A sertésszűz darabokat oldalanként 4 percig sütjük. Ezt követően áttesszük egy mélyebb, alufóliával bélelt sütőtálba. Megszórjuk sóval és borssal, majd 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva 15 percig sütjük (hogy szép rózsaszín legyen a belseje).
  4. Elkészítjük a szószt.
  5. A visszamard zsiradékhoz adjuk a vörösbort, felforraljuk. Ezt követően a boros keveréket átszűrjük egy kisebb lábasba. 
  6. Hozzáadjuk a gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az áttört fokhagymát, cukrot és felforraljuk. 
  7. Hozzáadjuk az erdei gyümölcs keveréket, és kb. 10 percig összemelegítjük. (Ha friss gyümölcsből készül, a hozzáadást követőn kb. 5 percig főzzük.)
  8. Az étkezési keményítőt összekeverjük 0,5 dl vízzel, majd a forró szószhoz adjuk, és szüntelenül keverve sűrűsödésig forraljuk.
  9. A sertésszüzet felszeleteljük, és sós vízben főtt krumplival  és a mártással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 629
elküldve: 13
receptkönyvben: 144
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzérmék gyümölcsmártással, erdei gyümölcsös szűzérme, szűzérme erdei gyümölcsös mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
sertésszűz 700 g
olívaolaj 5 ek
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
gyömbérpor 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 ek
erdei gyümölcs mix 250 g
étkezési keményítő 1 evőkanál