r
Nosalty Logó

Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Sertésszűz pecsenye erdei gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 464 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 1853 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Szósz

Összesen 145 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 464 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Hús

Szósz

Elkészítés

Hús

  1. A húst megmossuk, a hártyás részeket alászúrva eltávolítjuk. Megtöröljük, majd a serpenyő méretéhez igazítva elfelezzük (2 hosszú sertésszűz esetén 4 darab lesz).
  2. Serpenyőbe tesszük az olajat és a vajat, és jól felhevítjük.
  3. A sertésszűz darabokat oldalanként 4 percig sütjük. Ezt követően áttesszük egy mélyebb, alufóliával bélelt sütőtálba. Megszórjuk sóval és borssal, majd 180 fokra előmelegített sütőbenalufóliával letakarva 15 percig sütjük (hogy szép rózsaszín legyen a belseje).
  4. Elkészítjük a szószt.
  5. A visszamard zsiradékhoz adjuk a vörösbort, felforraljuk. Ezt követően a boros keveréket átszűrjük egy kisebb lábasba.
  6. Hozzáadjuk a gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az áttört fokhagymát, cukrot és felforraljuk.
  7. Hozzáadjuk az erdei gyümölcs keveréket, és kb.10 percig összemelegítjük. (Ha friss gyümölcsből készül, a hozzáadást követőn kb. 5 percig főzzük.)
  8. Az étkezési keményítőt összekeverjük 0,5 dl vízzel, majd a forró szószhoz adjuk, és szüntelenül keverve sűrűsödésig forraljuk.
  9. A sertésszüzet felszeleteljük, és sós vízben főtt krumplival és a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 47397
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt már nagyon sokszor készítettem. Előnye, hogy pillanatok alatt elkészíthető. Akár ünnepi ételnek is alkalmas, pl. karácsonyi vacsora főfogása is lehet. A recept Lajos Mari  66 Húsétel című könyvében szerepel, de egy kicsit módosítottam rajta. A szósz friss, vagy mirelit gyümölcsből is készülhet. Erdei gyümölcs helyett friss szilvából, barackból vagy más gyümölcsből is finom. Talán furcsa a szószban a fokhagyma és a gyümölcs együtt, de a két szokatlan íz így együtt összeállítva rettentően finom! 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Hús

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek