Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel elkészíthető másfajta húsból is, pl. szárnyasokból. A sajtmártás harmonizál a sült szalonnával, úgyhogy bármilyen fajtájú húsra esik a választásunk, használjunk mellé sült bacon-t.
Vannak jó tócsni receptek ezen az oldalon is, én kicsivel több lisztet tettem a reszelt burgonyához, így egy rugalmasabb, kevésbé puha textúrájú tócsnit készítettem.
 

hozzávalók / 4 adag

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

ajánlat

 Köretnek remekül illik hozzá még a burgonya krokett, vagy akár a burgonyafánk is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tócsni elkészítése:

  1. A  burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, végül serpenyőben kisütjük kevés olívaolajon. (Használhatunk bármilyen zsiradékot ízlés szerint.) 

Szűzpecsenye elkészítése: 


  1. A szűzpecsenyét szeleteljük fel kb. 2 cm-es vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A szűzérméket tekerjük körbe baconnel, majd egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és süssük az érméket lassan készre. Lényeges, hogy ne süssük nagy lángon, mert a közepe nem fog átsülni.

Sajtmártás elkészítése:


  1. Közben készítsük el a sajtmártást. Serpenyőben olvasszuk meg a vajat (kevés olívaolajat adhatunk mellé, akkor a vaj nem ég meg).
  2. A sajtokat adjuk hozzá reszelve vagy apró kockákra vágva.
  3. Mikor a sajt olvadni kezd, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk lassú tűzön addig, amíg sima mártást kapunk.
  4. Adjunk hozzá kevés sót, frissen őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Ízlés szerint finomra vágott metélőhagymát is tehetünk a mártásba.
  5. Ha az érmék megsültek, tálaljuk a tócsnival és a sajtmártással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 827
elküldve: 12
receptkönyvben: 184
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe tekert szűzérmék parmezános-márványsajtos-trappista sajtos mártással és tócsnival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

993
sertésszűz 70 dkg
bacon 8 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
burgonya 60 dkg
tojás 1 db
finomliszt 5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 ek
habtejszín 1.5 dl
parmezán sajt 5 dkg
gorgonzola 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
snidling 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint