r
Nosalty Logó

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 985 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 985 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    267 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8621.4 g
  • Cink
    153 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. Tócsni elkészítése:
  2. A burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, végül serpenyőben kisütjük kevés olívaolajon. (Használhatunk bármilyen zsiradékot ízlés szerint.)
  3. Szűzpecsenye elkészítése:
  4. A szűzpecsenyét szeleteljük fel kb. 2 cm-es vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A szűzérméket tekerjük körbe baconnel, majd egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és süssük az érméket lassan készre. Lényeges, hogy ne süssük nagy lángon, mert a közepe nem fog átsülni.
  6. Sajtmártás elkészítése:
  7. Közben készítsük el a sajtmártást. Serpenyőben olvasszuk meg a vajat (kevés olívaolajat adhatunk mellé, akkor a vaj nem ég meg).
  8. A sajtokat adjuk hozzá reszelve vagy apró kockákra vágva.
  9. Mikor a sajt olvadni kezd, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk lassú tűzön addig, amíg sima mártást kapunk.
  10. Adjunk hozzá kevés sót, frissen őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Ízlés szerint finomra vágott metélőhagymát is tehetünk a mártásba.
  11. Ha az érmék megsültek, tálaljuk a tócsnival és a sajtmártással.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18764
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Ajánló

 Köretnek remekül illik hozzá még a burgonya krokett, vagy akár a burgonyafánk is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
Kornél 167 recept

Ez az étel elkészíthető másfajta húsból is, pl. szárnyasokból. A sajtmártás harmonizál a sült szalonnával, úgyhogy bármilyen fajtájú húsra esik a választásunk, használjunk mellé sült bacon-t. Vannak jó tócsni receptek ezen az oldalon is, én kicsivel több lisztet tettem a reszelt burgonyához, így egy rugalmasabb, kevésbé puha textúrájú tócsnit készítettem.  

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...