r
Nosalty Logó

Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

Salamon Csilla
Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
59.3g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
307.2g
Víz
341.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    307.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 776 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5633.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 3104 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
  3. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet), hogy sűrű massza legyen belőle. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
  4. Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
  5. Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal, amit kikeverünk a tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most az ünnepek alatt ez lesz az egyik étel, ami az asztalra kerül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek