Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morvai juhtúrós pecsenye

Morvai  juhtúrós pecsenye
Morvai  juhtúrós pecsenye
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes fokhagymás pecsenye. Egyszerűen elkészíthető, különleges húsétel Váncsa István szakácskönyvéből.
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonya illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet összekeverjük a zúzott fokhagymával és megsózzuk. A húst ebben egy napig pácoljuk.
  2. Másnap lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk és forró zsíron mindkét oldalát megsütjük.
  3. A tejet a húsra szűrjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A húst átrakjuk egy tepsibe.
  5. A szaftot kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 2 tojást, a juhtúrót és borssal ízesítjük.
  6. Ezt a szeletekre kenjük és forró sütőben összesütjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 035
elküldve: 11
receptkönyvben: 483
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós tarjaszeletek, morvai juhtúrós tarjaszeletek, fokhagymás tejben pácolt tarja, tejben pácolt juhtúrós tarja

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Margekarpati
Margekarpati Mon, 2012-02-06 14:33

Szia!Most ebédeltünk belőle, (nyami-nyami) nagyon finom volt!Köszönöm, hogy közzétetted ezt a receptet!Minden jót kívánok Neked!

vartundi
vartundi Thu, 2012-02-02 15:22

Elkészítettem a férjem születésnapjára, 4 szelet tarjából és 4 szelet karajból. Fenséges volt.
Köszi a receptet!

kibord
kibord Sat, 2012-01-28 19:03

Ez a kedvenc ételünk, mióta rátaláltam erre a receptre. Elkészítettem már tarjából, combból, csirkemellből, mindengyikből tökéletes.
Köszi Kiki!

Nyuszifüles
Nyuszifüles Mon, 2011-06-27 10:08

Szia Kiki!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha tarja helyett karajjal szeretném elkészíteni a receptet, akkor is ugyanez az eljárás? Úgy értem, hogy akkor is megsütöm és párolom is a húst?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Nyuszifüles

soroskovacs
soroskovacs Sun, 2010-08-08 18:05

Kedves Kiki!!
Reggel kutyasétáltatás közben a férjem szedett pár szegfűgombát.Ahhoz kevés volt,hogy bármit is csináljak belőle,ezért gondoltam egyet,és beleraktam a fokhagymás tejbe,természetesen akkor,mikor már párolódott a husi.Érdemes kipróbálni,valami fenséges ízt adott a szósznak!Ja,és persze a petrezselyem,nálunk elmaradhatatlan :-) Nagyon köszönöm ezt a fantasztikus receptet,isteni finom lett!!!!!!
Üdv:K.Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-04 22:48

Kedves Kiki!
Idén először kettesben húsvétoztunk a párommal, egész héten bújtam a NoSalty-t a tökéletes ünnepi menü kitalálása végett. Köszönöm ehhez segítséget, ma, húsvét vasárnapján a húsleves után ez volt a főétel... hát valami isteni finom volt!!! És nem dolgoztam vele halálra magam, ez is nagy előnye! "Kicsit" több juhtúrót tettem bele (az egész 25 dekás csomagot) mert imádom, nem ártott neki:) Héjas sültkrumplival ettük, hát, eléggé jóllaktunk:))
Szuperek a receptjeid!

loncsi
loncsi Wed, 2010-03-31 18:53

Szia Kiki!
Ez igen, már röppent is a receptkönyvembe, gratulálok hozzá.
Szeretettel
loncsi

torpi
torpi Wed, 2009-11-25 22:34

Egyebbkent jok a receptjeid, bocsi hogy ide irtam

698
sertéstarja 60 dkg
tej 5 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
tojás 2 db
juhtúró 15 dkg
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl