Nosalty Logó

Szuperfriss vegán zöldségsaláta, nem csak húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

vegán reteklevélpesztó

zöldségek

Összesen 587 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

vegán reteklevélpesztó

zöldségek

Összesen 2345 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

vegán reteklevélpesztó

zöldségek

Összesen 80 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2789 micro
  • β-karotin
    10066 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5794 micro
Összesen 587 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1810.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3826 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    413 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3000 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1489 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11158 micro
  • β-karotin
    40265 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    23175 micro
Összesen 2345 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

vegán reteklevélpesztó

zöldségek

Elkészítés

vegán reteklevélpesztó

  1. Először a megmosott, lecsepegtetett retekleveleket tesszük késes aprítóba, és úgy-ahogy leaprítjuk.
  2. Utána adjuk hozzá a petrezselymet, az újhagymazöldet, a citrom reszelt levét és héját, a sörélesztőpelyhet és a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük krémesre turmixolni.
  3. Közben apránként elkezdjük hozzáönteni az olívaolajat. Nem kell mind az egy decit hozzáadnunk, érdemes közben kóstolgatni is, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen a pesztó.
  4. Tálalásig félretesszük. Ha nem fogyna el egyből, pár napot eláll a hűtőben.

zöldségek

  1. A burgonyát, a sárga- és a lila répát (rusztikusan!) feldaraboljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és 180°C-os sütőben, nagyjából fél óra alatt puhára sütjük.
  2. A sült zöldségeket egy nagy tálba szedjük. Hozzáadjuk a szeletelt retket és a darabolt újhagymát, majd rákanalazzuk a reteklevélpesztót.
  3. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy minden falatot bevonjon a szósz. Hidegen, langyosan, melegen egyaránt fogyaszthatjuk, szuper köretnek, de akár magában, főételként is.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 256
  • Össznézettség: 7995
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nosalty vegán 58 recept

Nem csak húsvétkor ér elkészíteni ezt a csodálatos, friss és ropogós salátát, de ilyenkor is érdemes, mert az ünnepi asztal üdítő és színes dísze lesz! A reteknek köszönhetően benne van a tavasz frissessége, a gyökérzöldségekkel pedig méltó búcsút veszünk a téltől. Ráadásul igazi maradékmentést is véghez vihetünk, a retek levelét ugyanis vétek kidobni, szuper pesztó(féleséget) készíthetünk belőle. Egy szó mint száz: próbáljátok ki, mert tuti, hogy nagy kedvenc lesz nálatok is, mi már másnap újráztuk!

Hozzászólások

Hozzávalók

vegán reteklevélpesztó

zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek