r
Nosalty Logó

Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta

Nihonka
Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

89
Kalória
3g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
6.9g
Zsír
97.7g
Víz
-
Koleszterin
1.6g
Rost
3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazék forró vízbe tegyünk egy pici ecetet, és 1 percig főzzük a mungóbabcsírát, majd szűrjük le.
  2. Az uborkát veregessük meg minden oldaláról húsklopfolóval, majd dörzsöljük be sóval. Ezután az uborkát vágjuk fel nagyobb szeletekre.
  3. Egy tálkába rakjuk bele a leszűrt csírát, uborkát, majd keverjük össze a szójaszósszal, ecettel, pici cukorral és szezámolajjal.
  4. Tálaláskor szórjuk meg pirított szezámmaggal, amit én csak "egyszerűen" a halhatatlanság magjának hívok.:-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 1 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A "minimális hozzávalókból gyors és egészséges saláták" híve vagyok. Ez a saláta köretként is finom, a keleti konyha kedvelőinek is ajánlom:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...