Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta

Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta
Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta
11 perc / előkészület: 10 perc főzés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "minimális hozzávalókból gyors és egészséges saláták" híve vagyok. Ez a saláta köretként is finom, a keleti konyha kedvelőinek is ajánlom:-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon finom salátaként, köretként bármilyen húsételhez, vagy akár csak nasi helyett is, ha megéheztünk. Vegán, diétázó és reformkonyha szeretőknek ajánlom sok szeretettel:-))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazék forró vízbe tegyünk egy pici ecetet, és 1 percig főzzük a mungóbabcsírát, majd szűrjük le.
  2. Az uborkát veregessük meg minden oldaláról húsklopfolóval, majd dörzsöljük be sóval. Ezután az uborkát vágjuk fel nagyobb szeletekre.
  3. Egy tálkába rakjuk bele a leszűrt csírát, uborkát, majd keverjük össze a szójaszósszal, ecettel, pici cukorral és szezámolajjal.
  4. Tálaláskor szórjuk meg pirított szezámmaggal, amit én csak "egyszerűen" a halhatatlanság magjának hívok.:-)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ínyenc saláta, uborka saláta mungóbabcsírával, szezámos mungóbabacsírás uborkasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Thu, 2014-05-29 05:21

Szia ZilkaZil! Én is imádom, ezért van annyi szezámmagos receptem:-)) Köszönöm!:-)

89
mungóbabcsíra 100 g
uborka 100 g
szójaszósz 1 ek
rizsecet 1 ek
szezámolaj 1 ek
szezámmag 1 ek
barna cukor 1 késhegynyi