r
Nosalty Logó

Színes húsvéti saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Színes húsvéti saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 200 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 797 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 76 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10546 micro
Összesen 200 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6072 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42184 micro
Összesen 797 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3935 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Egy tálba készítsünk jeges vizet. Majd egy kis lábasban forraljunk egy kevés vizet. Tegyük óvatosan a fürjtojásokat a forró vízbe úgy másfél percre, majd át a jegesbe. Most óvatosan megpucolhatjuk a tojásokat, majd vágjuk félbe őket.
  2. Négy kis tálkában osszuk szét a saláta alapanyagait: alulra a mosott salátalevelek, spenót, radicchio és a reszelt cékla, rá a leszűrt csicseriborsó, a karikázott retek, felezett tojások és a vékony lilahagyma-szeletek.

Az öntethez

  1. Egy kis tálkában keverjük simára a az öntetet: először az olívaolajat a citromlével, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citromhéjat és a sót, borsot is. Ezzel locsoljuk salátakupacokat, majd szórjuk meg őket pirított mandulával/dióval. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15709
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 30.

Ajánló

Ezt az üde salátát az év bármely szakában készítheted. A fürjtojás beltartalmi értéke sokkal magasabb, mint a tyúktojásé, és nézd, milyen helyesek a salátán!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretnénk, ha valóban színes lenne a húsvéti asztal. Kaptunk kipróbálásra egy izgalmas magyar terméket, ez ihlette ezt a csodálatos fürjtojásos salátát. Ezzel könnyű lesz feldobni a család hangulatát.

Hozzászólások

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.