Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes húsvéti saláta

Színes húsvéti saláta
Színes húsvéti saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretnénk, ha valóban színes lenne a húsvéti asztal. Kaptunk kipróbálásra egy izgalmas magyar terméket, ez ihlette ezt a csodálatos fürjtojásos salátát. Ezzel könnyű lesz feldobni a család hangulatát.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Ezt az üde salátát az év bármely szakában készítheted. A fürjtojás beltartalmi értéke sokkal magasabb, mint a tyúktojásé, és nézd, milyen helyesek a salátán!

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. Egy tálba készítsünk jeges vizet. Majd egy kis lábasban forraljunk egy kevés vizet. Tegyük óvatosan a fürjtojásokat a forró vízbe úgy másfél percre, majd át a jegesbe. Most óvatosan megpucolhatjuk a tojásokat, majd vágjuk félbe őket.
  2. Négy kis tálkában osszuk szét a saláta alapanyagait: alulra a mosott salátalevelek, spenót, radicchio és a reszelt cékla, rá a leszűrt csicseriborsó, a karikázott retek, felezett tojások és a vékony lilahagyma-szeletek.

Az öntethez

  1. Egy kis tálkában keverjük simára a az öntetet: először az olívaolajat a citromlével, majd adjuk hozzá a joghurtot, a citromhéjat és a sót, borsot is. Ezzel locsoljuk salátakupacokat, majd szórjuk meg őket pirított mandulával/dióval. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Fürjtojásos saláta, tavaszi saláta, húsvéti saláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
fürjtojás 12 db
csicseriborsó konzerv 120 g
retek 4 kis db
dió 1 marék
salátalevél 8 közepes db
radicchio 1 közepes db
spenót 120 g
cékla 0.5 kis db
lila hagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 ek
citromhéj 1 teáskanál
görög joghurt 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint