Radicchio

Radicchio

Leírás

Olaszországból származó endíviaféle. A radicchio lilás leveleit fehér erezetek tarkítják, íze pedig kesernyés, borsos. A lilás leveleket egy speciális eljárással érik el: a növényt kiszedik a földből, és sötét helyen vízzel teli edénybe helyezik egy időre. Ettől elveszíti a klorofilpigmenteket és lilás színt ölt. Általában salátákban fogyasztják, más, kevésbé intenzív ízű salátalevelekkel keverve, Olaszországban roston is készítik, a roston sütés lágyítja a növény kesernyés ízét. Emellett rizottókat, tésztákat, pizzát ízesítenek vele, de szárnyasok töltelékébe is jól felhasználható.

Mikor vegyem

Egész éven át kapható.

hogyan tároljam

; Hűtőben, fóliába csomagolva. ;

23 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek