Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Olaszországból származó endíviaféle. A radicchio lilás leveleit fehér erezetek tarkítják, íze pedig kesernyés, borsos.
A lilás leveleket egy speciális eljárással érik el: a növényt kiszedik a földből, és sötét helyen vízzel teli edénybe helyezik egy időre. Ettől elveszíti a klorofilpigmenteket és lilás színt ölt. 
Általában salátákban fogyasztják, más, kevésbé intenzív ízű salátalevelekkel keverve, Olaszországban roston is készítik, a roston sütés lágyítja a növény kesernyés ízét.
Emellett rizottókat, tésztákat, pizzát ízesítenek vele, de szárnyasok töltelékébe is jól felhasználható.

mikor vegyem

Egész éven át kapható.

hogyan tároljam

 
Hűtőben, fóliába csomagolva.
 

Radicchio alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!