r
Nosalty Logó

Nepáli tojássaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Nepáli tojássaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1636 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 411 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 1636 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk.
  2. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük.
  3. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük.
  4. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát.
  5. Takarékon megpirítjuk.
  6. Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját.
  7. Chilit darálunk rá, összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!).
  9. Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük.
  10. Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat.
  11. A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon.
  12. A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán átérni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 137675
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 23.

Ajánló

Csakis magában, előételnek vagy élvezetként! A kacagó Buddha demonstrálja a hagyományt és az élvezeti értéket!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nepáli tojássaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Surci lányom reklamálta a Nepáli tojássalátát. - Nem teszed fel a 'Nosalty'-ra? - kérdezte. (értsd: rég nem ettünk már!) Még azt is mondta: - Persze a látványra senki sem fog beindulni, amíg meg nem kóstolja.... Semmihez sem fogható gasztronómiai élmény a Nepáli tojássaláta! Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam - muszáj, hogy kipróbáljátok! Nem szabad gyakran készíteni, legyen ünnep az élvezete!

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

 Kedves Ildiko!Kardamom magot nem lehet nalunk kapni,jo lesz anelkul is,vagy potolni lehet massal?Udv!

Harmathy Ildikó

Husika! Szerintem kardamom nélkül nem az igazi a Nepáli tojássaláta! A bioboltokban általában lehet kapni, ne add fel! Ildikó

Törölt felhasználó

Üdv! Tuti finom lehet elfogom készíteni köszönöm ,hogy feltetted!

Harmathy Ildikó

Ki ne hagyd, Gerti! Egzotikus ínyencség!

aningo

Kedves Ildikó! H?t?ben, vagy h?t?n kívül hagyjuk érni? Köszi!

Harmathy Ildikó

Inkább h?t?n kívül, Aningo!

Törölt felhasználó

Fekete, vagy zöld kardamom kell hozzá?

Harmathy Ildikó

Amit én használok, annak sötétbarna a magja, és sárga (száraz) a héja, István. Lemorzsolom a (száraz)héjat és aprítom a (sötétbarna) magot a dörzsmozsárban. Ez - gondolom - a kardamom szárított formája. Petra is azt írja az 'alapanyag' rovatban, hogy a zöld az általánosabb forma. Sajnálom: én még friss kardamomi magot soha nem láttam, és egyetlen üzletben - ahol egyáltalán kardamom kapható a közelemben - soha fel nem tették a kérdést: zöldet kérek vagy feketét? ÍÖrülök, ha ezt a (szárított) formát egyáltalán be tudom szerezni valahol! Úgy látom azonban Mr and Mrs Smith járatosabbak a témában, ?k nagy világutazók, kérdezzük inkább ?ket! Ildikó

Törölt felhasználó

Drága vagy Ildikó!:))) Azért világutazók nem vagyunk, de ebben tudok segíteni, zöld kardamom magjáról van szó jelen esetben. Azért lehetett sárga, mert valószín?leg már sokat állt, (én is jártam már úgy...érdemes frissíteni a készletet, mert sokkal jobb az aromája, ha frissebb, de attól még az is szárított) és akkor kifakul a héja. Ennek a zöld héjúnak kicsi fekete a magja, és azt dörzsölted le biztosan a mozsárban. Gondolom ebb?l használtál egy teáskanállal. A feketét azt inkább olyan ételekben használják, amit f?znek, vagy sütnek, annak füstös aromája van, és fert?tlenít?szerhez hasonló íze. A zöld kardamom az úgymond nemesebb kardamom. Nagyon megtisztel, hogy hozzánk fordultál, a legjobbakat: Mrs Smith

Harmathy Ildikó

Köszi a segítséget, Mrs Smith! Jól gondoltam, hogy Te nálam százszor jobban tudod a választ! A tudás hatalom :) Ölellek: Ildikó

Törölt felhasználó

:D Örülök, hogy segíthettem! Puszi: Mrs Smith

Gabrilla

El?ször csak joghurttal készítettem, de a savanyúság közömbösítette az ízeket. Megjavítottam két ev?kanál tejföllel és tökéletes lett. Nálunk is men? étel lett. Köszönöm:)

Harmathy Ildikó

Örülök, hogy megtaláltad a saját ízvilágodat ehhez a különlegesen finom salátához, Gabriella! Aki ráérez egyszer erre az ízvilágra, soha többé nem felejti, az biztos! Egészen különlegesen finom! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

kardamom kapható a Kulinaris ban! Biztos vagyok benne, hogy római kömény kell bele, nem pedig f?szerkömény...

Törölt felhasználó

El?ször szilveszterre készítettem, ünnepi fogásként is megállta a helyét. Utána rájöttem, hogy ha a vaj kimarad bel?le, akkor lehet egy diétás fogás is, mert csak a tojás és a joghurt marad benne energiahordozóként. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Tényleg római kömény kell bele, vagy jó a sima is? Régóta nézegetem ezt a receptet, de erre még senki nem válaszolt egyértelm?en. Nem szeretnék 10 tojást elpocsékolni..... El?re is köszi a választ.

Harmathy Ildikó

Jó a sima is, Csillaglány, én azt írtam, és mindig azzal készítem. Üdv: Ildikó

Vicikó

Kedves Ildikó! Nem láttam még eddig ezt a recepted, most vettem észre. Bocsánat, hogy ezt írom el?ször, de legjobban a nevet? Buddha hasa tetszik a tojáspúpok mellett. El is mentettem a recepted, biztos nagyon finom, ahogy írod! El fogom készíteni. Sajnos én nem tudok majd ilyen szép Buddhát mellé tenni :-))))))) De nevetünk majd egy jót! :-) Üdv: Vici

Sandra7

de jo lenne ha több nepäli recept lenne az oldalon... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek