r
Nosalty Logó

Szilveszteri tésztasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jkerekes8
Szilveszteri tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztasalátához

A díszítéshez

Összesen 925 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztasalátához

A díszítéshez

Összesen 5554 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztasalátához

A díszítéshez

Összesen 187 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 925 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10309.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    4973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1434 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 5554 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tésztasalátához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztasalátához

  1. A tésztát előírás szerint kifőzzük, de ne főzzük túl, sőt, hagyjuk kicsit roppanósabbra, al dente.
  2. Az öntethez a hozzávalókat egy nagyobb tálban kikeverjük, az 1liter kefírben (joghurtban) a majonézt, a felaprított alapanyagokat, a fűszereket jól elkeverjük.
  3. A már leszűrt, legalább langyosra hűlt, főtt tésztát óvatosan belekeverjük az öntetbe.
  4. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, lehűtjük.
  5. Tálalás előtt elkészítjük az óra-díszítést, ehhez a lehűtött főtt tojásokat egy éles késsel óvatosan félbevágjuk. Egy nagyobb tálba, a szépen elsimított saláta tetejére rendezzük a féltojásokat, majd pirosarannyal ráírjuk a számokat. Az óramutatóhoz bármilyen zöldségszeletet tehetünk, répából, paprikaszeletből, szárzellerből.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29412
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

A salátát egy éjjelt (vagy tálalás előtt pár órát) hűtőben pihentessük, így az ízek összeérnek. Vendégvárónak kiváló, mert előre el lehet készíteni. Ajánlott a tésztát még a zacskóban, kibontás előtt félbe vagy harmadba eltörni. A pirosaranyas tubust egy vékonyabb eszközzel (pl. hústű) szúrjuk ki, akkor szebben lehet írni a számokat a tojásra.  Még jobban mutat a tojásdísz piros céklasalátán.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilveszteri tésztasaláta
jkerekes8 12 recept

Kiváló szilveszteri saláta, nagyon mutatós. Bármilyen hasonló saláta tetejére tehetjük az óradíszt.

Hozzászólások

andrea22

Ez nagyon jol nez ki...es biztos fincsi is,,,Szilveszterkor ki probalom!!!

Éva-Anyóca

Nagyon ötletes, és finom:-)) Szép ünnepet kívánok! Éva-Anyóca

jkerekes8

Merem ajánlani kipróbálásra, mert eddig aki megkóstolta a salátát, mindenki kérte a receptet. Nem baj, ha kicsit "b?vebb" az öntet rajta, mert még másnapra is szív magába a nedvességb?l a tészta. Azért is jó al dente-re f?zni.

kathy55

Jaj de ötletesen díszítetted! Biztos hogy ez lesz az egyik menü szilveszterkor! Gratula, szuper lett!

Törölt felhasználó

Jujj, de jó ötlet! :)

Mucus

nagyon 5-letes!!!

Diorissimo

Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!:)

Törölt felhasználó

Elkészítettem...és kicsit megbolondítottam pirított füstölt bacon szalonnával:) Isteni lett, köszönöm:)

fincedina

Elkészült:) A salátán módosítottam az ízlésünknek megfelel?n, de az óra ötlet volt úgyis a lényeg! Köszönöm az ötletet, jó szórakozás volt megcsinálni a gyerekekkel! Ja, és egy ötlet: a gyerekek ízléséhez a ketchup jobban megy, mint a piros arany, de a ketchup nagy lyukú dobozban van. Úgy díszítettük a tojást, mint a mézeskalácsot szokás cukros mázzal: nylonzacskó sarkára pici lyukat vágtunk, bele a ketchup, gyönyör?, vékony vonallal lehet rajzolni a számokat! BÚÉK!

nettunderke

Nallunk is volt ;annyi kulombseggel hogy francia salata volt; de a tetejet ugyanilyen szepre diszitettuk Ugyhogy koszonjuk az otletet.

orsikaa5

Kedves jkerekes8! Én is szeretném kipróbálni a receptet, de ez nekünk túl nagy adagnak t?nik. :) Ha minden hozzávalót lefelezek, akkor úgy nem változtatom meg az ízt ugye?! (Remélem, érted, mit akarok kérdezni!) El?re is köszi: orsika

jkerekes8

Mindent felezz nyugodtan!Nem rontod el! üdv!

Hozzávalók

A tésztasalátához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?