r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc 4. - meglepetéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szilvás gombóc 4. - meglepetéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóc tésztájához

A töltelékhez

A gombóc hempergetéséhez

Összesen 916 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóc tésztájához

A töltelékhez

A gombóc hempergetéséhez

Összesen 3661 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóc tésztájához

A töltelékhez

A gombóc hempergetéséhez

Összesen 121 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 916 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    4316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3661 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

A gombóc tésztájához

A töltelékhez

A gombóc hempergetéséhez

Elkészítés

A gombóc tésztájához

  1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, egy tálban áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, búzadarát, összedolgozzuk, majd ha már nem ragad, lisztezett asztalra borítjuk, és 8 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle.
  3. A szilvákat kimagozzuk, elfelezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal. Az almákat kicsumázzuk,és akkora gerezdekre vágjuk, amekkorák a szilvák.
  4. A tésztára helyezzük a szilvákat, rá az almákat, 1 kanálnyi sárgabaracklekvárt teszünk rá.
  5. Körbevágjuk késsel négyzethálósan a tésztát. Lisztes kézzel gombócokká zárjuk, és sós vízben kifőzzük.
  6. Olajban világos barnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19459
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Ajánló

Ez az alap krumplis tészta jól variálható. 4-5 db meggyszemmel, sárgabarackkal, gyümölccsel és édes túróval, bármivel, amit szeretünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szilvás gombócot én találtam ki, szükségből. Megettem pár szem szilvát, így már nem lett volna elég a gombóchoz, viszont volt itthon alma, és saját készítésű sárgabarack lekvár. Csak összeraktam őket, de nagyon jó lett a végeredmény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon jó kis recept,jó ötlet a vegyes gyümölcs töltelék.Egy kérdésem azért lenne,nem írtad el az el?készületi id?t?Eleve megf?zzük a krumplit el?tte.Én biztos nem tudnám ez 10 perc alatt megoldani.Csak egy észrevétel volt.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Köszi Bogi, Hát tudod a rutin, meg az évek. Sárga krumpliból csináltam, mert nagyon szépet sikerült vennem és ez a fajta krumpli hamarabb megf?, mint a rózsakrumpli. A f?zés id? alatt el?készítem a gyümölcsöket,és a többi hozzávalót, s?t a gombócok kif?zéséhez még a vizet is felteszem, mivel ekkora mennyiségb?l csak kb. 16 db gombóc lesz. Ez csak szervezés kérdése, de legyen az el?készület 12 perc, ha ez reálisabb, a recepten ez gondolom nem ront. Amíg f?tt a gombóc a vízben, az id? alatt megpirítom a morzsát. Nekem ennyi kell, saaaaaajnos nem ma kezdtem.-)) Üdv. Andi

Törölt felhasználó

Hát én sem ma kezdtem,de én a krumpli f?zési idejét is beleszámolnám.Egyébként teljesen mindegy,a recept tökéletes,Olyannyira,hogy holnap ki is próbálom meggyel.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Mostanában találtam én is a Mohakonyha-n egy ilyen receptet, amib?l tényleg nagyon finom gombóc "kerekedett". De, nekem már a félszilva és egy kanál cukrozott fahéj alig fért úgy a tésztába, hogy mindenhol fedje a tölteléket és ne jöjjön szét f?zésnél sem. Ha megnövelem ami belekerül, akkor egyrészt óriási gombócok lesznek, másrészt nem tudom hogy borítja be mindenhol a tölteléket a tészta.

Törölt felhasználó

Nem rakom fel,de aki gondolja próbálja ki.Akinek eddig csináltam annak nagyon ízlett. Én vaníliás tejben f?zöm ki a gombócokat ,a tésztája ugyanez csak pici porcukorral.Egy gombócba egy szilva megy,a mag helyére szilva pürével összeragasztva a két fél szilva.A püré lehet akár alma is:-) A zsemlemorzsát pirított darált keksszel(gy?ri édes) szoktam helyettesíteni. Ha gondoljátok próbáljátok ki,remélem ízleni fog. üdv zoli

Edit

Hát kedves Zoli , igazán felrakhatnád ! Légyszíííííííííííí , légyszíííííííííí !!!!! :)))))))) Üdv Edit

borzaska26

Nagyon köszönöm a receptet! Az egész családnak ízlett,igaz dupla adag lisztet kellett hozzágyúrnom,de jó lett.Kb 45 gombócot készítettem bel?le,volt lekvárps ,epres és szilvás(bef?ttb?l).A maradék megmelegítve már nem az igazi,ezért is kérdezném,hogy a tésztát le lehet-e fagyasztani vagy esetleg másnapig a h?t?ben tárolni?

Lucaaa

Én már tároltam h?t?ben a tésztáját. Azt tapasztaltam, h miután kiveszed a h?t?b?l, nagyon ragacsos masszát fogsz kapni. Én úgy javítottam, hogy plusz lisztet (nagyon sokat!) tettem hozzá, így egész jó lett. Aztán végülis aznap sem f?ztem meg, hanem a gombócokat tettem mélyh?t?be. Szóval, ha marad meg valakinek tésztája, én azt javaslom, h csináljon gombócokat, és úgy fagyassza le (pl. egy tálcán, hogy ne érjenek egymáshoz, mert akkor összeragadva fagynának meg). Sokkal jobb így, mint h?t?ben tárolni. Szerintem. Üdv: Luca

Hozzávalók

A gombóc tésztájához

A töltelékhez

A gombóc hempergetéséhez

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek