r
Nosalty Logó

Dzsemes szilvás gombóc dióval

Angie-30
Dzsemes szilvás gombóc dióval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a gombóchoz

a forgatáshoz

897
Kalória
20.6g
Fehérje
143.2g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
278g
Víz
72.3g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
33.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a gombóchoz

a forgatáshoz

Összesen 897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a gombóchoz

a forgatáshoz

Összesen 2695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a gombóchoz

a forgatáshoz

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    833.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 2695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

a gombóchoz

  1. A tésztához a meghámozott és kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és még melegen összetörjük.
  2. Mikor a burgonya langyosra hűlt, hozzárakjuk a lisztet, beletesszük a tojást, a búzadarát, az olajat, a sót. Jól összegyúrjuk, közepesen puha, de nem lágy tésztát kell kapnunk.
  3. A magozott szilvák belsejébe kiskanál segítségével dzsemet rakunk.
  4. Olajos kézzel kiveszünk a tésztából egy darabot, eligazítjuk, a közepébe rakjuk a szilvát, és gombócokat formálunk belőlük.
  5. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk, amikor lobog, beletesszük a gombócokat, és kb 10 percet főzzük.

a forgatáshoz

  1. A dióhoz hozzákeverjük a cukrot, majd megforgatjuk benne a gombócokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Szilvás gombócot készültem ebédre készíteni, én mákba szeretem forgatni, mivel az nem volt, gondoltam, miért ne lehetne dióba is. A párom említette, hogy az ő édesanya volt, hogy tett lekvárt a mag helyére, így ez lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek