Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dzsemes szilvás gombóc dióval

Dzsemes szilvás gombóc dióval
Dzsemes szilvás gombóc dióval
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvás gombócot készültem ebédre készíteni, én mákba szeretem forgatni, mivel az nem volt, gondoltam, miért ne lehetne dióba is. A párom említette, hogy az ő édesanya volt, hogy tett lekvárt a mag helyére, így ez lett belőle.

hozzávalók / 3 adag

a gombóchoz

a forgatáshoz

  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

a gombóchoz

  1. A tésztához a meghámozott és kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és még melegen összetörjük.
  2. Mikor a burgonya langyosra hűlt, hozzárakjuk a lisztet, beletesszük a tojást, a búzadarát, az olajat, a sót. Jól összegyúrjuk, közepesen puha, de nem lágy tésztát kell kapnunk.
  3. A magozott szilvák belsejébe kiskanál segítségével dzsemet rakunk.
  4. Olajos kézzel kiveszünk a tésztából egy darabot, eligazítjuk, a közepébe rakjuk a szilvát, és gombócokat formálunk belőlük.
  5. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk, amikor lobog, beletesszük a gombócokat, és kb 10 percet főzzük.

a forgatáshoz

  1. A dióhoz hozzákeverjük a cukrot, majd megforgatjuk benne a gombócokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 104
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás-lekváros gombóc, lekváros szilvás gombóc, szilvás gombóc diós bundában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

897
burgonya 35 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1.5 ek
1 csipet
búzadara 60 g
finomliszt 25 dkg
szilva 10 közepes db
szilvalekvár 10 teáskanál
dió 10 dkg
cukor 3 ek