Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Olgi konyhájából

Szilvás gombóc Olgi konyhájából
Szilvás gombóc Olgi konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család imádja a gombócokat.

hozzávalók / 6 adag

A gombóchoz

A töltelékhez

  • 22 db szilva (lehet befőtt is)
  • fahéj ízlés szerint
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint)

A pirított zsemlemorzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük héjában.
  2. Megpucoljuk, majd alaposan összetörjük a tojással, az evőkanál zsírral, csipet sóval.
  3. Annyi liszttel dolgozunk össze, amennyit felvesz.
  4. Ne legyen túl lágy a tészta, se túl kemény.
  5. Elnyújtjuk, és 22 db kockát vágunk.
  6. Egyenként 1-1 szilvát teszünk bele a szilvába, ízlés szerint kis cukros fahéjat is.
  7. Gombócokat formázunk, és bő forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük.
  8. A zsemlemorzsát megpirítjuk, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
  9. Majd ebbe beleforgatjuk a gombócokat.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes gombóc szilvával, szilvás krumplis gombóc, zsemlemorzsás szilvás gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
burgonya 1 kg
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
1 csipet
finomliszt 20 dkg
cukor 2 ek
szilva 22 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 5 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
sertészsír 10 dkg
cukor 1 ek