r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Szilvás gombóc házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 3740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvás gombóc elkészítéséhez a szilvákat megmossuk és félbevágjuk, a porcukrot keverjük össze a fahéjjal és a szilvákra szórjuk. A megtisztított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. Gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ezután megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a vajat. Összegyúrjuk, és ha még szükséges liszt, akkor szórjunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon). Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kettéválasztjuk. Először csak a felét nyújtjuk ki, mert így könnyebb vele bánni. Egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
  3. A kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne.
  4. A zsemlemorzsát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd összekeverjük a fahéjjal és a porcukorral, végül a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1909
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás gombóc házilag
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili