Nosalty Logó

Szilvagombóc torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Szilvagombóc torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csokoládés piskótához

Az összeállításhoz

Az öntethez

A vajkrémhez

A Sacher tésztához

A szilvavelőhöz

A sűrítéshez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csokoládés piskótához

Az összeállításhoz

Az öntethez

A vajkrémhez

A Sacher tésztához

A szilvavelőhöz

A sűrítéshez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 11640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csokoládés piskótához

Az összeállításhoz

Az öntethez

A vajkrémhez

A Sacher tésztához

A szilvavelőhöz

A sűrítéshez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 290 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    583.5 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8028.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1122 mg
  • Foszfor
    3408 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1446.8 g
  • Cukor
    1046 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    496 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3121 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3646 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3310 micro
Összesen 11640 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A csokoládés piskótához

Az összeállításhoz

Az öntethez

A vajkrémhez

A Sacher tésztához

A szilvavelőhöz

A sűrítéshez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A csokoládés piskótához

  1. Előző napi teendők: elkészítjük a csokis piskótamasszát.
  2. Egy 35 x 25 cm-es sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjük.
  3. 170 fokon kb 10 perc alatt megsütjük. Tűpróba, ne száradjon ki!
  4. 1-1 folpackkon kinyújtjuk a 3 db marcipánt úgy, hogy 3 db 35 x 8 cm-es csíkot kapjunk.
  5. A vajkrémet a porcukorral habosra keverjük.
  6. Elkészítjük az öntetet: minden hozzávalót egy lábasba teszünk, pár percig kis lángon forraljuk (2-3 perc).
  7. A csokis piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és kivágunk belőle 2 db 35 x 5 cm-es csíkot.
  8. A piskótacsíkok bőrös tetejét leheletvékonyan lekenjük a vajkrémmel.
  9. Vajkrémes felükkel lefelé a két csík piskótát, két marcipáncsík közepére igazítjuk. (A harmadik marcipáncsík várakozik.)
  10. A szirupos öntettel lekenjük a két piskótacsík felületét. Meghintjük 1-1 kk őrölt fahéjjal.
  11. Mindkét csík szélén szorosan sorbarakjuk az aszalt szilvát úgy, hogy ne legyen rés közöttük. Szorosan feltekerjük a csíkokat, hogy a piskóta sehol se látszódjék ki. Félkör alakúra formázzuk a tekercseket, hogy majd a tortaforma közepébe beleférjenek.
  12. A harmadik marcipáncsíkot is sorbarakjuk aszalt szilvával és szintén szorosan feltekerjük. (Ebbe nem kell más, csak a szilva.)
  13. Ebből is félkört képezünk, és a másik két csíkkal együtt egy tányéron a fagyasztóba tesszük másnapig.
  14. Másnapi teendők: elkészítjük a sacher tésztát. Az olvasztott vajat a porcukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Belecsurgatjuk az olvasztott csokoládét, alaposan kikeverjük, majd félretesszük.
  15. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra.
  16. Csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét. Lazán beleforgatjuk a csokis masszába, majd így járunk el a sütőporral elkevert liszttel is.
  17. Egy kapcsos tortaforma alját papírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
  18. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb 60 percig, tűpróbáig sütjük! Nem légkeveréssel!
  19. Hozzáfoghatunk a krémhez: a szilvát megmossuk, kimagozzuk, kockára vágjuk. Egy lábasba beletesszük a szilvavelő hozzávalóit. Tűzre tesszük, de vigyázzunk, ne főjjön szét!
  20. A 0,8 dl vízben kikeverjük a pudingport, és ezzel sűrítjük be a szilvát. Félretesszük hűlni.
  21. Az 1 dl vízben éppen felforraljuk a zselatint, majd félretesszük.
  22. Vízgőz fölött felolvasztjuk a 35 dkg tortabevonó csokoládét, és hozzáadunk kb 5 ek olajat, hogy bevonóképes legyen.
  23. Elővesszük a hűtőből a lefagyasztott marcipántekercseket, a csokoládéba mártjuk, rácsra tesszük. Ügyeljünk, hogy mindenütt takarja el a csoki. A maradék csokit félretesszük (még kell!).
  24. A tejszínt kemény habbá verjük és kiveszünk belőle annyit, hogy majd körbe tudjuk kenni vele a tortát, és a torta szélét csillagcsővel körbe díszíthessük. Amit a díszítéshez teszünk félre, abba tesszük a fél cs habfixet.
  25. A többi tejszínt lazán a szilvavelőhöz forgatjuk - nem baj, ha darabos a szilva! - és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.
  26. Megkezdhetjük a tortánk összeállítását, amihez kell a habos szilvakrém, és a díszítéshez félretett tejszínhab, a kétfelé vágott sacher tészta és a két piskótával bélelt, csokival áthúzott marcipán tekercs.
  27. A csatos tortaforma aljára tesszük a sacher tészta alját. Rákanalazzuk a szilvás krém felét.
  28. A krém közepébe helyezzük körben az összeillesztett tekercseket. Rásimítjuk a szilvás krém másik felét. Beborítjuk a tortalap másik felével.
  29. Vízfürdőn felmelegítjük a félretett csokimázat, és leöntjük a torta tetejét. (A maradékot máskor felhasználhatjuk.)
  30. 2-3 órára lehűtjük, majd elővesszük és a díszítésre szánt tejszínhabbal körbekenjük a tortát, majd csillagcsővel a szélét körbedíszítjük.
  31. A csak marcipánba tekert, csokiba mártott tekercsekből meleg vizes késsel vékony szeleteket vágunk, és a levelek segítségével a kép alapján díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18599
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Akinek sok a szabad ideje, akinek nem sok, de szeret sütni, aki nagyon jól érzi magát a konyhában, azoknak a szakács társaimnak ajánlom. A hozzávalók árát körülbelül adtam meg.

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

A Miele főzőiskola honlapján találtam ezt a receptet. Nagyon beleszerettem, bár rengeteg gondom volt vele. Először vissza kellett osztanom a hozzávalókat, mert 6 db torta összes anyagszükséglete volt egyben megadva. Mivel a "hidegen meg melegen felvertek" cukrászati tananyag, ezért nem akartam nagyon belemenni a részletekbe, nehogy elvesszek bennük. Így azt tudom mondani, hogy elkészítettem ezt a tortát a főzőiskola receptjének egy-egy pontja segítségével, kiegészítve az én ötleteimmel, hogy mit-mivel tudok helyettesíteni és mit nem, a lényeg, hogy előző nap 1 órát, másnap legalább négyet dolgoztam vele, de megszületett! Lehet, hogy egy cukrász szakember jót mosolyog ezen a 4-5 órán, nem baj, mert én olyan jókedvvel és vasakarattal dolgoztam, és ez lett a nem egészen tökéletes eredmény. Mozgósítottam a családom minden elérhető tagját a torta kóstolásához, egyáltalán nem haragudtak meg érte!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Én sem haragudnék meg egy szeletért!:)Na de,hogy nem csinálnám meg az biztos!Azért csak elmentettem.Üdv Csató

Tmea

Gyönyör? és csak gratulálni tudok a kitartásodhoz! Majd ha nyugdíjas leszek visszanézek...:-)))

Olaszné Anci

Kedves Tmea ! Köszönöm nagyon kedves vagy. Igyekeztem úgy leírni az elkészítését,hogy bárki eltudja készíteni, mert nagyon finom !Várlak vissza nyugdíjasként, " ha még élek ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Olaszné Anci

Kedves csato ! Nem elijeszteni akartalak benneteket az elkészítését?l lehet, hogy csak nekem tartott ilyen sokáig megsütni. Mentségemre szolgáljon, hogy én is el?ször tettem. Akkor úgy éreztem, hogy mostanában nem fogom megismételni, de már el is felejtettem és keresem a következ? alkalmat arra, hogy ismét megsüthessem, mert nagyon finom volt ! Szép estét kívánok és azért is sok sikert az elkészítéséhez !Üdv: Anci

witch

Kedves Anci! Nyugodj meg egy cukrasznak is orakig tart egy ilyen MESTERMU eloallitasa es biztosan nem egyedul kesziti, hanem 2-3 ember a keze ala dolgozik. Aki figyeli a receptjeidet, az lathatja, hogy Te barkivel fel tudod venni a versenyt. udv:witch

Olaszné Anci

Édes vagy kedves witch, de bárkivel azért nem merném felvenni a versenyt. Abban igazad van, hogy egy profi cukrásznak már a keze alá dolgoznak, de annak is majdnem profinak kell lennie, hogy a profi cukrász rá merje bízni a segédjére a részfeladatokat. Köszönöm szépen és jó munkát kívánok a konyhában ! Üdv: Anci

witch

Kedves Anci! Latom Te vagy a legnagyobb kritikusod. Biztos vagyok benne, hogy aki latta es megkostolta a tortat, egyet ert velem. :) Gratulalok a kivitelezeshez. udv:witch

Olaszné Anci

Kedves witch ! Még egyszer köszönöm és szép hétvégét kívánok neked !Üdv: Anci

Bató Edit

Ancikám, ez egy remekm?, le a kalappal! Igazán kár, hogy nincs sütiküld? szolgálatod! Csodálatos a kitartásod és a tudásod és az a szeretet, odaadás, amivel az ételeidet készíted. Csak gratulálni tudok. Puszi, Edit

Olaszné Anci

Editkém ! Van sütiküld? szolgálatom és már m?ködik is a gyerekeim és én köztem ! Csak gy?zzem meg a négy gyerekemet és az unokáimat. Anyánál,a Nagyinál mindig lenni kell valami finomságnak a szeretet és az odaadás mellé.Köszönöm a kedves szavakat, puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Ez a torta mesésen szép! :-O A sikeres próba pedig a családtagok megkínálása volt, akik elfogyasztották ezt a finom, ízletes, fantasztikusan kinéz? tortacsodát! Gratulálok, nagyon ügyes vagy, és tényleg vasakaratod van.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évikém! Egy-egy szeletet ettünk bel?le a férjemmel, mert olyan jóíz?en falatoztak bel?le a gyerekek és az unokák, hogy muszáj lesz hamarosan ismét elkészíteni. De tudod mit ? Egyáltalán nem bánom! Pedig amikor elkészültem vele, azt mondtam: Egyenl?re nem lesz ismétlés ! Ha az önfej?ség vasakarat, akkor az van. Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Igen, tudom, az az ! :-D Önfej?séghez kell , nem is egy kevés vasakarat adag...:-o F?leg, ha tudod, hogy jó lesz a végeredménye. :-O Amúgy beszéltük, többször is, hogy : gyerekekért, és unokákért mindent!!!!!!!! :-D Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Igazad van, hisz ?k jelentik nekünk az Életet ! Szép, napos hétvégét kívánok én is neked. Puszi: Anci

evacili

Ancikám ez csodálatosan néz ki! Bármelyik cukrász megirigyelhetné e mesterm?vet. Üdv: Cili

Olaszné Anci

Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Amat?r szinten tényleg nem rossz. Na és milyen finom ! Szeretettel ajánlom elkészítésre ! Üdv: Anci

Salamon Csilla

Kedves Ancika:)) Büszke lehetsz magadra,nagyot alkottál:)) Gyönyör? szép lett nagyon ügyes vagy:)) Hát igen,a vasakarat:)Sokszor meghozza a gyümölcsét:)) Szia. Csilla:))

Olaszné Anci

Kedves Csilla ! Köszönöm. Tudod te is: Ha az ember szeretettel, szívvel-lélekkel csinál valamit és még jól is érzi magát közben, az id?t mérni sem érdemes, mert megáll. Igazad van. Bízni kell abban amit az ember csinál, akkor sikerülni fog. A következ?nek már még szebbnek kell lennie. Szép napot ! Üdv: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, a sok hozzászóló után nem tudok újat mondani. Le a kalappal. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Édes Piroskám ! Én is így gondolom a te süteményeidet nézegetve !El?tted is le a kalappal. Azért köszönöm, nagyon kedves vagy.Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Elájultam... Neked aztán van türelmed! Annyira megkóstolnám... :)

Olaszné Anci

Kedves klivi ! Köszönöm szépen. Én meg annyira megkínálnálak, ha közelebb lennél és még volna is a tortából ! Hamarosan megint elkészítem. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Torma

Ancikam! Ez a torta CSODÁLATOS! Nem vagyok édes szájú, de ezt bizony megkostolnam! Szilva, marcipan tejszínhabbal...kis csoki, vanília krém...el lehet kalandozni egy szeleten is! Szerencsés a családod, nemcsak a sok finomság miatt, amit készítesz nekik, hanem amilyen szeretettel beszélsz róluk :) kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Úgy megkínálnálak !Olyan szeretettel téged is, mint a családom tagjait.Valóban nagyon finom. Köszönöm a kedves szavaidat, igazán jól esik. Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Megcsináltam páromnak szülinapjára. Rettent? sokat szórakoztattam magamat vele, mert ez volt a második tortám. A recept minden mondata külön fejtörésbe és kb. fél órába került :) de végül sikerült. Megpróbálom profilképnek beállítani a képet, mert annyira ronda lett, hogy az már gyönyör?. Köszönöm a receptet, egy jó kaland volt! Annyi csak, hogy az els? piskóta tésztánál 25×35 cm van írva, de csak 15×35 cm kerül elhasználásra. Ezt vagy félreértettem, vagy tényleg maradék van. Egyébként nettó 6 óra volt az elkészítés, tehát hétvégi programnak is kiváló, állatkert helyett mondjuk :)

Olaszné Anci

Kedves paltamas ! Nem volt könny? nekem sem elkészíteni és igyekeztem minél részletesebben leírni, hogy mindenki számára érthet? legyen.Lehet, hogy ez a legjobb szándékom ellenére nem sikerült elég jól ! Bár igyekeztem.Lehet, hogy a maradékot nem írtam bele, biztosan nem akartam még jobban megvariálni. Azért örülök, hogy sikerült neked is elkészíteni. én a mai napig készítem és már rövidült az elkészítési id?. A marcipános tekercseket, már el?z? nap elkészítem, így is nyerek egy kis id?t. Kívánom, hogy a remek humorodat továbbra is ?rízd meg ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Rákaptam, és én is egyszer?sítettem: készítettünk egy 3 órás változatot a hétvégén, amiben csak 10 perces el?z? napi el?készület van, és így is nagyon szuper torta sikeredett, de ez már egy másik recept a változtatások miatt.

Olaszné Anci

Kedves paltamas! Gratulálok a kreativitásodhoz ! Látod milyen ügyes vagy ? Nem baj, ha egy kicsit más is, de mint írod, nagyon finom lett. Örülök neki és további szép sikereket kívánok ! Anci

libaláb

Büszkén jelentem, elkészítettem. Kicsit félek, mert kevesebb, mint 3 óra kellett csak, de átnéztem százszor is a pontokat (egyszerre, egy nap alatt csináltam) és nem hagytam ki semmit. Most h?t?ben ücsörög, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy megérte-e ennyi munka, majd ha felvágtuk megírom a véleményeket. Igen, megérte minden percét :) Azt mondták, hogy finomabb, mint az Ország tortája volt pár éve, amelyik szilvás volt, de csak a nevében, az ízében nem, de amit most csináltam, az fantasztikus. Ráadásul iszonyatosan laktató, ebb?l nem csúszik le egynél több szelet egyszerre. Hát nem minden hétvégén, de id?r?l-id?re majd el fogom készíteni, sokkal finomabb, mint amennyire macerás.

Olaszné Anci

Kedves libaláb ! Örülök, hogy elkészítetted! Túl s?r?n én sem készítem,de ha ráéhezünk azért bevállalom, mert nagyon finom! Gratulálok a türelmedhez, mely ezúttal meghozta a gyümölcsét! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Hozzávalók

A csokoládés piskótához

Az összeállításhoz

Az öntethez

A vajkrémhez

A Sacher tésztához

A szilvavelőhöz

A sűrítéshez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.