r
Nosalty Logó

Szezámos kifli Madárka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Szezámos kifli Madárka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

kenés

Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

kenés

Összesen 2921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

kenés

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8497.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    5468 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

tészta

kenés

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagyobb bögre vizet (350 ml) mikróban 1 perc alatt meglangyosítunk. Belekeverjük a mézet, cukrot és a szárított élesztőt. Érdemes egy nagyobb tálba transzferálni, mert jócskán kifut belőle az élesztő.
  2. A liszteket, sót és borsot összekeverjük egy kiskanállal egy tálban, hozzáadjuk az előzőleg mikróban megolvasztott kókusz és olívaolajat. Mikor felfutott, beledöntjük az élesztőt is, és a kiskanállal minél jobban beledolgozzuk, csak ezután kezdjük kézzel gyúrni, hogy minél kevésbé ragadjon ránk a tészta.
  3. Eleinte még túl nedvesnek tűnhet, adhatunk hozzá némi lisztet, de figyeljünk, mert a gyúrás során felveszi a vizet és a túl száraz tésztát is el kell kerülni. Jó tíz percen keresztül gyúrjuk erőteljesen, míg éppen, hogy csak könnyen elválik az edény falától, de inkább kicsit ragadjon, mint hogy túl száraz legyen.
  4. 1 órán keresztül pihentetjük meleg helyen.
  5. Röviden meggyúrjuk, hogy szép sima gombóc formát adjon. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 15 cm-es sávokra vágjuk, amiket egyenlő szárú háromszög (a harmadik oldal legyen a legrövidebb) alakokban felvágunk. A háromszögek tetejét először vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a darált szezámot kicsit belenyomkodva oszlatjuk el a felületén. A legrövidebb oldalnál kezdve feltekerjük a kifliket.
  6. Tepsire helyezzük őket, és 180 fokon addig sütjük, míg megbarnul a tetejük. Frissen a legfinomabb, de másnapra is puhák maradnak (kihűlve tekerjük konyharuhába, hogy a lecsapódó párát ne szívják magukba a tárolás alatt, majd rakjuk zacskóba).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1229
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Ajánló

Tálaljuk friss zöldségekkel, gomba pástétommal, zakuszkával, levessel vagy majszoljuk akár magában. Másféle maggal, vagy a nélkül is készülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kifli mérete és formája miatt könnyebben átsül, mint a kenyér, így garantált a siker. Isteni, foszlós, puha és ellenállhatatlan péksüti lesz, aminek az egész család örül.

Hozzávalók

tészta

kenés

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...