r
Nosalty Logó

Rozs stangli

Évi néni
Rozs stangli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
8.6g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
24.6g
Víz
666.7mg
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5453.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    3700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel oválisra kihúzogatjuk, majd feltekerjük.
  4. Bagett sütőformába fektetjük. Tetejét megkenjük íróval vagy tejföllel, és langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Most már napok óta fehér péksütiket készítettem, itt volt az ideje a változtatásnak. Mivel az egész család egyforma vércsoportú, és a diéta a rozs és a tönkölylisztet ajánlja, ebből szoktam garázdálkodni. Ez most nagyon jó barna lett. Ropogós, illatos. Mindig elvarázsol a rozskenyér. Szeretem ízét, illatát, állagát, s szerencsére evvel családom is így van.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...