r
Nosalty Logó

Zsebes házi pita

Lakos Benedek
Zsebes házi pita
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitákhoz

242
Kalória
6.2g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
3.3g
Zsír
48.6g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
989.2mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pitákhoz

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pitákhoz

Összesen 1450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pitákhoz

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3056.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A pitákhoz

  1. A lisztet elkeverjük egy tálban, majd mélyedést képezünk a közepén. Ebbe öntjük a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk cukorral. Hagyjuk a tálban felfutni az élesztőt, majd hozzáadjuk a tésztához az olajat is.
  2. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, a lényeg, hogy kevés plusz lisztet adjunk hozzá. Ha nagyon ragadna a deszkához, inkább olajat adjunk hozzá, ne lisztet.
  3. A kidagasztott gombócot kiolajozott, lefedett tálban, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 300 fokra, vagy a lehető legmagasabb fokozatra és beteszünk egy tepsit fordítva (az alja nézzen felfelé) melegedni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk (használjunk mérleget) és kigombócozzuk. A gombócokat konyharuhával lefedve 20 percig másodkelesztjük.
  5. Az újra megkelt gombócokat lisztezett felületen laposra nyújtjuk sodrófával. A forró tepsinket óvatosan kivesszük, behintjük liszttel, majd ráhelyezzük a kinyújtott pitát. Visszatoljuk a sütőbe és 5-7 percig sütjük, amíg fel nem puffad és enyhén aranybarnává válik.
  6. A megsült pitát konyharuhával bélelt tálba tesszük és lefedjük. Frissen a legfinomabb, fogyasszuk így. De le is fagyaszthatjuk, légmentesen záródó fagyasztózacskóban, így 1-2 hónapig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel készíthetünk házi pitát, ami jóval zsebesebb, jóval puhább, mint a készen vásárolt verzió.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek