Nosalty Logó

Sajtos-baconös stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Sajtos-baconös stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 970 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 1943 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 292 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 970 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5951.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    4042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Elkészítés

A tésztához - A sorrend fontos!

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a hozzávalókat. Az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A gépet dagasztóprogramra állítjuk, ha végzett a gép, liszttel meghintett nyújtódeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Tehetünk még hozzá lisztet, ha nagyon ragad a kezünkhöz, de a tésztánknak lágynak kell maradnia!
  3. 4 egyforma darabra osztjuk. Kézzelhosszúkásra sodorjuk, tenyerünkkel kicsitellapítjuk, tenyéréllel a közepébe hosszantimélyedést csinálunk, és a mélyedésnélkicsit széthúzzuk a tésztát.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és keresztbe beletesszük a stanglikat. Igazítsuk meg, hogy kb. 20 cm hosszúak legyenek (a megadott tepsim ezzel a mennyiséggel tele lett). Jó alaposan kenjük le langyos vízzel, nem baj ha kicsit aláfolyik a víz.
  5. A széthúzott mélyedésbe bőven szórjunk baconkockákat, és az egész stanglit szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára süssük.
  7. A sülés során egymáshoz fognak tapadni, de nem gond, könnyen szétválaszthatóak:))
  • Tepsi mérete: 30x21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6869
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Tej, kakaó, tejeskávé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jó két hete szemezek Hossó Anita stanglis receptjével:) Sajnos nekem nincs olyan szuper kenyérsütőm, így mindig elodáztam az elkészítését. Nem bíztam abban, hogy a sütőbe is sikerülni fog... De nem hagyott nyugodni a dolog, meg a stanglik látványa, így mindig vissza-visszatértem, ugyanis imádom a stanglit:) Tegnap aztán elővettem a gépemet és nekiálltam. Anita receptjét egy picit a gépemhez igazítottam, a belerakási sorrenden változtattam. Amíg dolgozott a gép megálmodtam, hogy ne legyen már "üres" ez a stangli, így kitaláltam, hogy helyet csinálok a baconnak - mert imádjuk azt is - és a sok sajtot. Az álmom teljesült: egy isteni finom, baconos-sajtos stangli lett a vacsoránk:)))) Formailag nem olyan gömbölyded végű, de mire előszedtem a gépet, a férjemet ez nem zavarta, fújogatva már be is falt 1 stanglit, a másikat kivettem a kezéből, legyen már mit fotózni... ezért van 3 db a képen :D Anita azt írta, 4 személyre elég ez az adag. De mivel isteni finom, szerintem csak 2 főre elég. Legalábbis nálunk így volt... :D Langyosan azonnal megettük. Mázli, hogy a fiam nem volt itthon:))) Anita, köszönöm a lehetőséget ! :)))    

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Nagyon guszták lettek :-)! Finom lehet baconnal felturbózva, szuper ötlet! Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt! Gondolom, készül még máskor:-)! További szép hétvégét kívánok! Üdv: Anita

Gabys

Szió Anita:) óóóóóóó, ez az els? darab volt:) Azóta már többször készítettem. Ez ugyan olyan nagy kedvenc lett itthon, mint a csíkos piskótád:) Szép napot Neked is:) Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! Roppant örülök (a piskótatekercsnek is), hogy így megkedveltétek! Szép hetet kívánok! Anita

Gabys

Szió Anita:) óóóóóóó, ez az els? darab volt:) Azóta már többször készítettem. Ez ugyan olyan nagy kedvenc lett itthon, mint a csíkos piskótád:) Szép napot Neked is:) Gabi

Döme-Ádám

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy hány fokon sütötted? Válaszodat köszönöm!

Gabys

Szia, nekem nagyon régi gázt?zhelyem van. 4-5 fokozaton szoktam sütni, nekem ez a bevált, "normál" sütési fok. Ha jól tudom ez 205-220 fok között van. Sajnos a süt?k nem egyformák, így azt javaslom a megszokott h?fokon süsd meg, és arra figyelj, hogy amikor már szép aranysárga, a teteje megpirult elvileg megsült. A prototípusnál én is azt figyeltem:) Remélem tudtam segíteni!:)

Döme-Ádám

Ma megsütöttem, s nagyon finom lett! Tejporom nem volt itthon, így egy kevés tejjel helyettesítettem, s mivel elég híg lett a tésztája, még kellett lisztet tennem hozzá, de így tökéletesre sikerült. Legközelebb (mert biztos még sokszor el fogom készíteni!) lehet teszek bele egy kis krumplit/burgonyapelyhet is. Nálam a sütésre elég volt 25 perc 200 fokon h?légkeveréssel, g?zös süt?ben. Köszönöm az ötletet!!!

Gabys

Nagyon örülök hogy sikerült és hogy ízlett:) Egészségetekre!!! Köszönöm a visszajelzést, üdv: Gabi

Hozzávalók

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek