r
Nosalty Logó

Szezámmagos-pizzás csavart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Szezámmagos-pizzás csavart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 2920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 2920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    654 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A liszteket a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, vajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Tenyerünket belemélyítjük, majd alányúlva, minden oldalról meg-megemeljük közép felé haladva, azaz "dagasztjuk". Párszor oda is "csaphatjuk" a tálunkba.
  2. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

pizzaszósz

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt vagy apróra összevágott hagymákat. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont. A héjától megpucolt paradicsomokat is apróra vágva hozzákeverjük. Pároljuk, hogy jól szétfőljön.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, cukrot, a fűszereket, a pirospaprikát is. Kóstolgatva, ízlés szerint fűszerezzük. Jól összeforraljuk, sűrűre.

tetejére

  1. A megkelt tésztát 5 részre szedjük, és kinyújtjuk mindegyik tésztalapot lehetőleg egyforma nagyságú körre. Ha megvan a nyújtás, az egyik tésztalapot megkenjük a pizzaszósszal, ráfektetünk még egy tésztalapot, és így tovább a többi lappal, a tetejére tészta kerül. Úgy próbáljuk meg cikkekre vágni, hogy a közepén egy szabályos kör legyen (én poharat szoktam a tészta közepére rakni). Én 12 egyforma cikkre vágtam fel.
  2. Ha ez megvan, akkor a cikkeket egyesével megtekerjük 2-3 mozdulattal. Két egymás mellettit ellentétesen tekerünk meg. Lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal.
  3. Mikor begyújtjuk a sütőt, be is toljuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2313
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 09.

Ajánló

A pizzaszósz pontos leírását itt találjátok;Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom pizzás, kelt tészta reggelire, ebédre vagy vacsorára?? Szerintem bármikor kiváló választás!!! Mi nagyon jókat eszegetünk ebből a finomságból is!! :-))

Hozzávalók

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

Címlapról ajánljuk