Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos-pizzás csavart

Szezámmagos-pizzás csavart
Szezámmagos-pizzás csavart
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom pizzás, kelt tészta reggelire, ebédre vagy vacsorára?? Szerintem bármikor kiváló választás!!! Mi nagyon jókat eszegetünk ebből a finomságból is!! :-))

hozzávalók / 4 adag

kelt tészta

pizzaszósz

tetejére

ajánlat

A pizzaszósz pontos leírását itt találjátok;Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából

Szólj hozzá!

elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A liszteket a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, vajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Tenyerünket belemélyítjük, majd alányúlva, minden oldalról meg-megemeljük közép felé haladva, azaz "dagasztjuk". Párszor oda is "csaphatjuk" a tálunkba.
  2. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

pizzaszósz

  1. A zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt vagy apróra összevágott hagymákat. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont. A héjától megpucolt paradicsomokat is apróra vágva hozzákeverjük. Pároljuk, hogy jól szétfőljön.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, cukrot, a fűszereket, a pirospaprikát is. Kóstolgatva, ízlés szerint fűszerezzük. Jól összeforraljuk, sűrűre.

összeállítás

  1. A megkelt tésztát 5 részre szedjük, és kinyújtjuk mindegyik tésztalapot lehetőleg egyforma nagyságú körre. Ha megvan a nyújtás, az egyik tésztalapot megkenjük a pizzaszósszal, ráfektetünk még egy tésztalapot, és így tovább a többi lappal, a tetejére tészta kerül. Úgy próbáljuk meg cikkekre vágni, hogy a közepén egy szabályos kör legyen (én poharat szoktam a tészta közepére rakni). Én 12 egyforma cikkre vágtam fel.
  2. Ha ez megvan, akkor a cikkeket egyesével megtekerjük 2-3 mozdulattal. Két egymás mellettit ellentétesen tekerünk meg. Lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal.
  3. Mikor begyújtjuk a sütőt, be is toljuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pizzás csavart,tönkölylisztes csavart,pizzás csillag,pizzaszószos kelt tészta,kelt tészta pizzásan,baconos pizzás csavart

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
finomliszt 35 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 5 dkg
1 csipet
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 csipet
tej 2.9 dl
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bacon 2 szelet
paradicsom 2 közepes db
ketchup 2 ek
bazsalikom 2 késhegynyi
kakukkfű 2 késhegynyi
oregánó 2 késhegynyi
cukor 1 dkg
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
szezámmag 2 teáskanál
tojásfehérje 1 db