r
Nosalty Logó

Vaníliás-almás kelt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-almás kelt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 769 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3842 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 162 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 769 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    966 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 3842 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Almát meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A sütőt addig előmelegítjük.
  2. A tejet felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne.
  3. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket - ezt szépen sima tésztává dagasztjuk.
  4. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. Majd a masszát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, elnyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  5. A töltelékhez: hagyományos módon pudingot készítünk. És így melegen a tésztára öntjük..
  6. Az előkészített almaszeleteket ráhelyezzük a pudingra és betesszük a sütit sütni.
  7. Addig a fahéjat a cukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a fahéjas cukrot is.
  8. Nyomózsákba töltjük és a már kivett sütire nyomjuk. Megszórjuk a mandulával.
  9. A süteményt kb. 15 percre újra visszatesszük a sütőbe.
  10. Ezután hagyjuk kihűlni. És utána már fogyasztható is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2428
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Alma helyett elkészíthető barackkal vagy ananásszal is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy nagyon finom almás süti, kicsit nehezebb elkészítési móddal - de megéri vele bajlódni! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.