Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi macskaszem újragondolva

Karácsonyi macskaszem újragondolva
Karácsonyi macskaszem újragondolva
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami, hogy is mondják ezt divatos szóval manapság ? :.... "Újragondolt" karácsonyi desszertet készíteni, így pattant ki a fejemből ez a bejgli és flódni ötvözete, ami ízben és harmóniában nagyon hajaz mindkettőre, de mégis más!!!

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Mákos töltelék

  • 500 g darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 0.5 narancsból nyert reszelt narancshéj
  • 1 citromból nyert reszelt citromhéj
  • 1 dl tej (illetve amíg a töltelék kenhető állagúvá nem válik)

Diós töltelék

  • 500 g darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 0.5 narancsból nyert reszelt narancshéj
  • 1 citromból nyert reszelt citromhéj
  • 1 dl tej (illetve amíg a töltelék kenhető állagúvá nem válik)

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  2. A liszthez adjuk a vajat, cukrot, sót, és összemorzsoljuk. Kis fészket készítünk, majd a 2 db tojássárgáját hozzáadjuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Miután felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kigyúrjuk.
  4. Mikor ez megvan, hűvös helyen pihentetjük még fél órát.
  5. Pihentetés után négy részre osztjuk.
  6. Cikkenként kinyújtjuk, széleire mákos tölteléket teszünk (kövesd a fotót), majd mindkét oldalát visszahajtjuk (hogy a "szemformánk" meglegyen). A középső mélyedésbe diós tölteléket teszünk, majd fahéjas alma dzsemmel fedjük be. A két végét felhajtjuk, és papírozott tepsibe helyezzük.
  7. Megkenjük tojássárgájával, és pihentetjük, sütés előtt még hűvös helyen legalább 30 percet.
  8. A sütőt előmelegítjük 170-180 C fokra (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat), és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos-diós töltött kelt tészta, mákos-diós kelt tekercs, mákos-diós almalekváros tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1288
finomliszt 100 dkg
margarin 500 g
cukor 100 g
1 csipet
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
mák 500 g
porcukor 15 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
dió 500 g
porcukor 15 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
lekvár/ dzsem 10 dkg