r
Nosalty Logó

Fahéjas kifli Bettymami konyhájából

Bettymami
Fahéjas kifli Bettymami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

495
Kalória
12.3g
Fehérje
74g
Szénhidrát
16g
Zsír
31.6g
Víz
122.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tésztához (16 db kiflihez)

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  2. Közben kikeverjük a töltelékhez az olvasztott vajjal a fahéjat és a cukrot. (A fent megadott töltelékmennyiségek kb. értékek, nem mértem ki mindent pontosan, látni lehet, hogy kell-e még valamelyik anyag bele...)
  3. Ha megkelt a tészta, egy lisztezett felületen félbevágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony (kb. 3-4 mm) kör alakúra kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.
  4. Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör-tésztát.
  5. Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbevágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra és újrafelezzük, amíg 16 db körcikket kapunk.
  6. Minden darabot a külső/szélesebb oldalánál kezdve föltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  7. A kifliket lekenjük a kissé felvert tojással.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű, és viszonylag gyors kis finomság. Ugyanígy készíthetünk fahéj helyett kakaós/csokis tölteléket vagy akár lekvárost is, ill. amire fantáziánk van...

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek