Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Pancsika konyhájából

Székelykáposzta Pancsika konyhájából
Székelykáposzta Pancsika konyhájából
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam többféle fűszerrel a savanyú káposztát, de már régóta (karácsonykor is) eszerint a recept szerint készítem, és minden vendégünk imádja. :) Most megosztom a titkot, mely egyrészt a fűszerezésben rejlik, másrészt pedig, hogy a káposztát mindig bőséges lével szoktam kérni, így kevesebb vizet használok, és isteni finom lesz tőle az étel. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A legfinomabb friss tejföllel, illetve van, aki a rizs nélkül készíti, akkor mindenképp puha kenyérrel tálaljuk. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst az inasabb, hártyásabb részektől, alaposan megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A rizst szükség szerint átnézzük, majd átmossuk.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Közben olajat hevítünk egy nagy méretű lábasban, és először a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd a fokhagymát is rádobjuk, a szemes borsot, borókabogyót és a köménymagot. 2-3 percig alacsony lángon kezeljük.
  3. Ezután rátesszük a pirospaprikát, sót, őrölt borsot, felöntjük vízzel, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, a megmosott egész chilit, babérleveleket, alaposan összekeverjük, és tetejét befedjük a savanyú káposztával. Alacsony hőfokon puhára főzzük a káposztát és omlósra a húst (ez kb. 2 óra). A vizet folyamatosan pótolni kell, hogy a végeredmény szaftos maradjon.
  4. Végül az átmosott rizst elkeverjük benne, szükség szerint felöntjük még vízzel, és 10-20 perc alatt (rizsfajtától függően) puhára főzözük
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 1 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
86 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

653
sertéslapocka 1 kg
savanyú káposzta 1.5 kg
rizs 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 1 közepes fej
chili 1 db
babérlevél 6 db
borókabogyó 15 db
köménymag 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 5 teáskanál
bors 1 teáskanál
himalája só 0 ízlés szerint
víz 1 l