Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Csilldikótól

Székelykáposzta Csilldikótól
Székelykáposzta Csilldikótól
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom azokat az ételeket amiből a sok is kevés, és jó kiadós is. Ebből a jó füstös kápiból egy nagy fazékkal szoktam készíteni, baromi élvezetes tunklizni a tejfölös levét, és a férfiak nagy örömére tele van hússal, még nem volt olyan, hogy meg maradt volna. Nagycsaládosoknak bátran ajánlom, le is lehet fagyasztani, szét porciózva kis edényekbe 2 hónapig is eláll....

hozzávalók / 6 adag

A húsos része

A káposzta

ajánlat

Aki szereti a hántolt árpát (gresli) belefőzhet bátran egy fél bögrényit. Én imádom, mert nagyon kellemes ízt ad neki, de a párom nem szereti :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A káposzta

  1. Jól mossuk ki egy tészta szűrőben a káposztát, hogy ne legyen olyan sós! Kóstoljuk is meg, nehogy sós maradjon....

A húsos része ,egy pörkölt másképpen

  1. Készítsünk ki minden hozzávalót magunk köré, kockázzuk fel a hagymákat, a szalonnát. A kolbászt ízlés szerint karikákra vagy két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. A húst is kockázzuk fel tetszőleges méretre, én picire szoktam kb. 4 cm-re.
  2. Az olajat hevítsük fel, tegyük bele a szalonnát, és pirítsuk jól meg őket, aki szereti kicsit nyersen annak nem kötelező annyira, utána dobjuk rá a hagymát, és azzal együtt pirítsuk tovább, amíg a hagyma nem lesz jó üveges, utána jöhetnek a kolbász darabkák.
  3. Ha már jó a hagymánk, kicsit engedjük fel kb. 1 dl vízzel, és tegyük bele a fűszereket, utána mehet rá a hús is. Kicsit hagyjuk össze sülni a fűszerekkel, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon félkészre (majdnem puhára) főzzük (közben ellenőrizni kell, nehogy leégjen, a vizet picit mindig pótolni kell).
  4. Egy kanállal nézzük meg a husit, hogy mennyire jön szét, a fazék oldalához nyomva, ha már kezd kicsit szét jönni akkor mehet rá a káposzta és a füstölt kocka!
  5. Jól főzzük, és kavarjuk össze addig, amíg meg nem puhulnak! (Utólag lehet még hozzá fűszert tenni, ha nem lenne elég.) Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilldikó

Mióta szakács: 2014.05.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

székelykáposzta, húsos káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

930
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
kenyérszalonna 20 dkg
lángolt kolbász 25 dkg
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
babérlevél 4 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 l
savanyú káposzta 1 kg
tejföl 120 g