Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta kuktában

Székelykáposzta kuktában
Székelykáposzta kuktában
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kuktámat. :)

Természetesen ahány ház, annyi székelykáposzta. Én gyerekkorom óta csak ezt vagyok hajlandó megenni, mert ezt aputól tanultam. :)

hozzávalók / 3 adag

A káposztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük a kolbász karikákkal.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb 2 kk pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük 5 dl vízzel.
  3. Közben a savanyú káposztát alaposan kinyomkodjuk, és átmossuk (én picit fel szoktam vágni, hogy ne legyen annyira hosszú). Ezt is hozzáadjuk a húshoz, teszünk bele 3 babérlevelet, sót, pici köményt és annyi vizet, hogy szűken ellepje.
  4. A kukta tetejét lezárjuk, nagy lángon addig főzzük, amíg a pöcök ki nem jön, utána kis lángon még 15 perc.
  5. Ha visszament a pöcök, akkor lehet kinyitni.
  6. Tejföllel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 293
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

székelykáposzta, sertéshúsos káposztás egytál, savanyú káposztás egytál tejföllel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-04-04 20:01

Kedves Gabi! Jogos! Igazad van!:) holnap geprol at is javitom a receptet:) koszonom hogy szoltal! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-04 16:27

Kedves B-ors,
én is imádom a kuktámat, és bizti nem ismerem Apukádat, de pont így főzőm én is, ha nincs időm:))) Apró hiba a receptedben, a kuktában megdinszteled a hagymát stb. öntesz rá fél liter vizet (2.pont) majd megint vizet (3.pont). Én ennyit sose töltök rá, mert enged lét a hús is és a káposzta is. Dinsztelés után pici vizet töltök csak (az alapos elkeverés miatt) majd ha minden a kuktában van, akkor töltöm fel vízzel, hogy ahogy írod "szűken ellepje", de inkább csak félig. Ettől függetlenül tényleg jó a recept. A "pöcökön" jót nevettem, szóval ha fúj a kukta, takarékra lehet tenni:)))Így értetted? Üdv:) Gabi

373
sertés rövidkaraj 30 dkg
savanyú káposzta 60 dkg
babérlevél 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kolbász 3 dkg
tejföl 175 g