Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Moncsi konyhájából

Székelykáposzta Moncsi konyhájából
Székelykáposzta Moncsi konyhájából
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanyú káposzta gazdag C -vitaminban (nyersen), ezért nagyon szeretjük. Mindig házilag készült savanyított káposztát veszek, nekünk jobban ízlik. Eleinte combból készítettem, manapság törekszem arra, hogy lapockából csináljam. Nekünk így jobban "csúszik". :) Több vizet teszek a húshoz, mert a család így szereti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kenyérrel és tejföllel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és olajban üvegesre pároljuk a köménymaggal együtt (így intenzívebb lesz az íze), majd levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával.
  2. A kockázott lapockát beletesszük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A savanyú káposztát átmossuk, és feltesszük főni kb. 1 órára.
  4. Mikor a hús majdnem kész, a káposztát leszűrjük, és hozzáadjuk a pörkölthöz, és együtt főzzük tovább. (Szoktam beletenni füstölt hús kockát is, így még ízletesebb lesz.)
  5. Tejföllel tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 936
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

s-moncsi

Mióta szakács: 2010.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

toros káposzta, székelykáposzta, káposztás hús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2013-03-08 09:49

Olaj,ételízesítő,füstölt hús kocka.....na ne...ezek csak rontanak rajta.Mellesleg a savanyú káposzta C-vitamin tartalma a főzés során nulla lesz.

s-moncsi
s-moncsi / s-moncsi Fri, 2013-03-08 16:50

Nem értem mi ez a szánalmas hozzászólás, előbb értelmezd az olvasottakat : a zárójelben nem véletlenül van a C - vitamin tartalom után a " NYERSEN" kifejezés. Valamint megtisztel a kommented, jót nevettem rajta! :D ( Nekünk egyébként így is ízlik, mivel ez egy rögtönzött ebéd volt, füstölt hús kockával megfelelően lehet helyettesíteni az éppen itthon nem lévő füstölt combot\karajt stb).

Ha szerinted rontanak rajta, akkor kérdezem : Miért mentetted el a receptemet??? :D

790
sertéslapocka 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 175 g