r
Nosalty Logó

Székelykáposzta füstösen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Häxa
Székelykáposzta füstösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2101.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16812.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    13474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 2596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a húsokat kis kockára vágjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük, és kicsit aprítunk rajta, ne legyenek olyan nagyon hosszúak a szálak benne. (A körmünket és az ujjainkat ne vágjuk bele, mint én szoktam, mert ez nem körömpörkölt.)
  2. A hagymát az olajon megfuttatjuk, a fűszerpaprikát belekeverjük, a húst rádobjuk, és megpörköljük. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt pároljuk.
  3. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát, köményt, babérlevelet, és tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült a tejfölt, tejszínt és 1 teáskanál lisztet simára keverünk, ráöntjük, átkeverjük, és összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9406
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A savanyú káposzta, a füstös íz és a tejföl nekem összetartozik, így a székelykáposztát mindig így készítem. A római köményt csak azért rakom bele, hogy ne fájjon a pocakom, mikor jó alaposan teleeszem magam vele...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!