Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta füstösen

Székelykáposzta füstösen
Székelykáposzta füstösen
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanyú káposzta, a füstös íz és a tejföl nekem összetartozik, így a székelykáposztát mindig így készítem. A római köményt csak azért rakom bele, hogy ne fájjon a pocakom, mikor jó alaposan teleeszem magam vele...

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a húsokat kis kockára vágjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük, és kicsit aprítunk rajta, ne legyenek olyan nagyon hosszúak a szálak benne. (A körmünket és az ujjainkat ne vágjuk bele, mint én szoktam, mert ez nem körömpörkölt.)
  2. A hagymát az olajon megfuttatjuk, a fűszerpaprikát belekeverjük, a húst rádobjuk, és megpörköljük. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt pároljuk.
  3. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát, köményt, babérlevelet, és tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült a tejfölt, tejszínt és 1 teáskanál lisztet simára keverünk, ráöntjük, átkeverjük, és összeforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

füstölt tarjás székelykáposzta, székelykáposzta, füstölt húsos savanyú káposztás egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
sertéscomb 50 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
savanyú káposzta 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 3 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 2 dl
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 dkg